#27 Ambassadeur

 

 

 

Ik ben geboren op 26 januari 2010 in Utrecht en daar heb ik ook de eerste 10 jaar gewoond. Sinds eind 2019 woon ik met mijn ouders in Bilthoven. Ik heb geen broertjes of zusjes. Wat mij bijzonder maakt is dat ik niet snel uit het veld geslagen ben als het een keer niet zo goed gaat, bijvoorbeeld bij valpartijen; motor oprapen en weer doorgaan. Ik ben ook vrij lang voor mijn leeftijd waardoor ik al snel op een grotere motor als de Yamaha R3 kon rijden. En ik vind het heel leuk als er veel mensen komen kijken bij wedstrijden, dat motiveert mij alleen maar meer. Verder ben ik handig met filmpjes maken voor bijvoorbeeld social media.

Mijn leukste sportherinneringen

Wat ik heel leuk vind is als een heel weekend op de paddock van een circuit zijn en er ook slapen. Dan voel ik mij helemaal op mijn gemak. Mijn ideale zomervakantie is vijf weken op het circuit kamperen en één week zeilen op de Middellandse Zee. Toen ik de eerste keer in de R3 Cup op het podium kwam stonden er heel veel RACE-KIDS vrienden op het talud bij de Junior Track enthousiast te zwaaien en ook terug in de pitstraat was iedereen heel blij, dat vond ik ook heel mooi!

Mijn motorsport dit jaar en wat er aan voorafging (historie)

In 2024:
RACE ik in de Yamaha R3 bLU cRU FIM World Cup tijdens het WK Superbike! Volg het live hier
RACE ik in de Yamaha R3 Benelux Cup!
Train ik met RACE-KIDS / RACE-FUN vriendengroep op de grotere circuits maar ook nog wel op het Junior Track in Assen.

Mijn historie:
Ik heb in 2016, toen ik nog maar 6 jaar was, al een keer bij RACE-KIDS opgestapt. Ik ging echter pas vanaf begin 2017 vaker meedoen op de trainingsdagen. In 2019 heb ik de eerste keer op een Honda NSF gereden. De eerste paar jaren waren vooral veel oefenen, maar in 2021 heb ik de eerste wedstrijden gereden in het NK Junior B op mijn eigen 4-tact minibike. Het jaar daarna mocht ik meedoen in het NK Honda NSF 100 bij
Molenaar en in 2023 heb ik meegedaan in de Yamaha R125 Cup en heb ik drie wedstrijden meegedaan in de Yamaha R3 Benelux Cup. Als beste prestatie vind ik twee regenraces op de Honda NSF 100 in Veldhoven waarin ik heel goede snelheid had. Ik ben ook heel trots op mijn eerste wedstrijdweekend in de Yamaha R3 Cup, ik kwam gelijk op het podium met een derde plek. De laatste wedstrijd op de R3 op het TT Circuit was ook heel gaaf omdat ik de hele wedstrijd met de kopgroep van vijf rijders mee kon en een nieuw PR reed van 1:57.983.

Mijn relatie met RACE-KIDS

Vanaf 2017 ben ik heel vaak bij RACE-KIDS geweest, zowel op de binnen- als op de buitenbanen. Eerst met mijn minibike en later ook met mijn eigen Honda NSF en Yamaha R125. Afgelopen zomer zijn we voor het eerst ook mee geweest met RACE-FUN naar Ecuyers en Clastres met een grote SSP300 groep. In de winter doe ik ook heel graag mee met de pocketbike trainingsdagen en ik sla ook de kerst-estafette nooit over.

Mijn social media:

Mijn instagram account is @indi_racing en op mijn youtube kanaal @indi_racing vind je heel veel (onboard) filmpjes van mijn race activiteiten vanaf 2018.

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?

Na de sessies met je vrienden aan tafel praten over racen vind ik heel leuk. De trackdays met RACE-FUN met een grote groep R3 rijders heb ik ook fijne herinneringen aan. Ik game ook heel veel met vrienden die ik van het racen ken. Oftewel, op de RACE-KIDS dagen heb je de kans om veel nieuwe vrienden te maken en daar zowel mee te trainen als naast de trainingsdagen gezellige dingen mee te doen!

Mijn fitheidsprogramma

Ik train één keer in de week met een personal trainer in de sportschool, en daarnaast probeer ik één keer in de week te hardlopen of te mountainbiken. Ik moet ook elke dag 8 kilometer naar school fietsen. En we gaan ook elk jaar op wintersport, (hard) skiën vind ik ook erg gaaf om te doen.

Mijn tip als jij wil starten met motorrijden of sportief racen

Bij mij duurde het best wat langer voordat ik harder ging, maar door gewoon veel te blijven oefenen en heel veel plezier te maken met mijn motorvrienden komt de snelheid vanzelf wel een keer. Het is ook heel belangrijk om fit en sterk te zijn, daar heb ik heel veel aan gehad om sneller te worden.

Info 1e inschrijving