#21 Ambassadeur

 

 

 

Hallo ik ben Dean Gouw.
Ik ben 12 jaar oud en geboren op 21-06-2011 in Rotterdam.

Wat maakt jou bijzonder?
Alles wat 2 wielen heeft kan ik snel mee rijden. Ik heb goed gevoel voor de motor en het motorrijden, ook als er wat mis is. Ik rij altijd harder in de wedstrijden dan gedurende trainingen (echt een wedstrijdbeest).

Mijn leukste sportherinnering
Mijn leukste herinnering in de motorsport is dat ik Nederlands kampioen werd bij het pocketbiken en dat ik podium pakte bij de Mir Racing cup op de moto 5, in Spanje.

Mijn sporthistorie
ik begon op mijn vierde met pocketbiken bij RACE-KIDS. Hier heb ik veel getraind en veel geleerd en heb ik meegedaan met het kampioenschap, waarna ik over ben gestapt naar de Molenaar NSF100 Cup. Bij de pocketbikes werd ik kampioen, en bij de NSF had ik ook de eerste plaats behaald. Na de NSF heb ik veel getraind op verschillende motoren, zoals een pitbike en een Ohvale, maar ben ik overgestapt naar de Moto 5 in een Spaans kampioenschap, Mir Racing. Daar is mijn beste prestatie dat ik de 2e plaats heb behaald.

Mijn relatie met RACE-KIDS
Toen ik voor het eerst mee deed met RACE-KIDS, was dit op een indoorbaan. Hier bouwde ik gelijk een band op met Robert schotman en Henk schotman. Robert reed veel met mij mee om mij te kunnen trainen en Henk deed dit langs de baan. Ze hebben vaak goed met mij mee gedacht over de volgende stap en ik heb veel geleerd. Nu kom ik soms nog wel eens trainen op het junior track en dan rij ik lekker samen met Robert, beetje battlen samen.

Mijn sociale media
Instagram: Dean_gouw_racing_21
Facebook: Deangouwracing#21.

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?
Wat ik het leukste vond was dat mijn vader achter mij aan moest rennen met een dodemanskoort (soort koortje aan het stuur die de motor uitzet als je hem lostrekt) in zijn handen. Iedereen die voor het eerst rijdt heeft een ouder die mee rent voor de veiligheid. Dat mijn vader dit dan moest doen vond ik toch wel heel grappig. Dit was voor mij de eerste keer rijden en dat was in Nijmegen.

Mijn fitheidsprogramma
Ik doe elke dag de oefening die ik van mijn trainer heb gekregen. Daarnaast fiets ik naar school, doe ik 1 keer per week mountenbiken en oefen ik op behendigheid op de suron (een soort elektrische pitbike).

Welke tip heb jij voor een nieuwe rijder die wil starten met sportief motorrijden of racen?
Rijtechnisch: altijd kijken waar je naar toe wil gaan en niet voor je voorwiel blijven kijken.
En verder is discipline en regelmaat erg belangrijk als je verder wilt komen in de sport. Denk dan aan regelmaat in wat je eet en hoe vaak, het sporten, goed slapen, en natuurlijk op school. En vooral: heb veel plezier en geniet ervan!

Info 1e inschrijving