#16 Ambassadeur

 

 

 

Mijn geboortedatum is 06-03-2009 en ik woon in Veenendaal samen met mijn vader, moeder en zusje.
Wat mij bijzonder maakt is mijn passie voor de motorsport.
Natuurlijk, alle motorcoureurs houden daarvan maar bij mij hadden ze dit niet verwacht. Omdat ik altijd vrij rustig en timide ben geweest (en nog steeds ben), verwachtte niemand dat ik zoveel plezier uit de motorsport zou halen en dat ik me er zo in vast kon bijten. Proberen net als de heren bij de MotoGP zo snel en goed mogelijk de eindstreep halen, daar kan ik echt van genieten. Daarnaast hadden ze ook niet verwacht dat ik uiteindelijk de wegrace kant op zou willen gaan omdat mijn opa, oom en vader zelf actief zijn geweest in de motorcross maar bij mij begon het pas echt te kriebelen toen ik voor het eerst zelf op een pocketbike mocht rijden. Super was dat!

Mijn leukste sportherinneringen.
In 2023 heb ik meegedaan met de Northern Talent Cup. Ik mocht op veel nieuwe banen met een voor mij nieuwe motor rijden. Hier heb ik goede herinneringen aan. We waren in het begin nog veel aan het zoeken hoe we de motor goed op mij afgesteld konden krijgen, maar toen dat eenmaal gelukt was kon ik ook meekomen met de kopgroep. Het was erg mooi om dit mee te maken. Ook waren we tijdens een raceweekend op de Sachsenring tegelijk met de MotoGP aan het rijden. Dat was wel heel gaaf om mee te maken!
Ook heb ik mogen trainen in Spanje, zowel op de Honda NSF100, Honda crf150 als op de KTM RC4R. Er is daar bijna iedere dag wel een baan te vinden waar je kan trainen met ook nog eens veel rijtijd. Wel jammer dat de reistijd er naartoe zo lang is maar dat heb ik er toch wel heel graag voor over.

Mijn motorsporthistorie.
Samen met mijn oom keek ik vaak naar de MotoGP. Ik vond de battles erg leuk om te zien maar ook de houding van de coureurs en alle banen waar ze op reden. Dat wilde ik ook wel! Nadat ik het vaak had gevraagd mocht ik eerst een keer op een crossmotor rijden. Dat vond ik toen al wel leuk maar ik wilde liever een keer op de pocketbike…en toen mocht ik uiteindelijk in 2019 voor het eerst bij RACE-KIDS kennis maken met de pocketbike!
In mijn tweede racejaar heb ik me ingeschreven bij de Molenaar NSF100Cup. Ik had nog niet veel ervaring maar had wel heel veel zin om daarin mee te doen. Iedereen op eenzelfde motor vond ik wel heel erg leuk. Ik heb daar leuke wedstrijden gereden en de allerlaatste race van het seizoen, op een kletsnatte Junior TT Assen, heb ik af mogen sluiten met een eerste plaats! Wat was ik blij.
Ook het tweede jaar heb ik bij de Molenaar NSF100 veel geleerd en mooie races mee mogen maken. Naast deze cup heb ik toen ook meegedaan met de MiniGP (Ohvale 160). Een heel andere motor maar deze combinatie vond ik ook erg mooi. Het was iedere keer weer schakelen omdat de motoren erg verschillend zijn. Hiervan heb ik veel geleerd. Ook omdat ze bij RACE-KIDS altijd hebben gestimuleerd op diverse soorten motoren te rijden vond ik dit erg leuk. Met diverse podiums in beide klasse was dit ook weer een super goed leerjaar voor mij geweest.
In 2023 heb ik de overstap gemaakt naar het grote circuit. In mijn eerste jaar is het me gelukt op de Sachsenring een tweede plek te behalen. Daar was ik natuurlijk wel heel blij mee.

Jouw relatie met RACE-KIDS. 
Eerste kennismaking met de pocketbike was in 2019 bij RACE-KIDS! Wat vond ik het direct leuk. Dat was in Utrecht en daar hadden ze een leuke lay-out gemaakt. Ook de race aan het eind vond ik erg leuk om mee te maken.
Iedere keer bij RACE-KIDS leerde ik veel bij. Vooral omdat er altijd weer een andere lay-out werd gemaakt leerde je snel baankennis opdoen.
Op een gegeven moment werd het tijd om het grote circuit op te gaan. Hier hebben ze mij altijd goed in ondersteund. Tijdens de trainingen veel ondersteuning gekregen maar ook daarbuiten hielpen/ helpen ze altijd graag. Samen kijken welke stap er gemaakt kan worden en kijken wie hierbij kan helpen. Sinds ik meer op de grote banen te vinden ben, rij ik wat minder vaak bij RACE-KIDS, maar als ik er ben, heb ik het er altijd naar mijn zin!

Mijn social media
Op instagram en facebook proberen we iedereen op de hoogte te houden. Binnenkort krijgen we ook een website maar nu is deze nog ‘under construction’.
Instagram: kyano.schoo
Facebook: Kyano Schoo Racing

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?
Het is een goede organisatie om te beginnen. Alles wordt voor je geregeld. Je hoeft in het begin geen kleding en motor te regelen. Dat is wel heel fijn. Als je dit uiteindelijk wel wilt, kan je dat allemaal via RACE-KIDS regelen. Hierdoor was het voor mij ook mogelijk te starten met deze fantastische sport. En natuurlijk de battles met iedereen tijdens de trainingen en wedstrijden zijn onvergetelijk. Je leert er heel veel van en hebt ook meteen heel veel plezier.

Mijn fitheidsprogramma
Ik ga twee keer in de week mountainbiken en ben ook twee keer in de week te vinden bij kickboksen. Als het schoolwerk het toelaat ben ik ook nog één a twee keer in de week thuis aan het sporten. We hebben een crosstrainer, TRX en ook een power station. Beweging genoeg!

Mijn tip als jij wil starten met motorrijden of sportief racen
Gewoon starten en doen!
Zorg er eerst voor dat je de racelijnen weet, rempunten kan bepalen en je gas goed kan beheersen. Inhalen is natuurlijk ook wel erg belangrijk tijdens de races. Dit moet je gewoon veel proberen te oefenen. Soms blijft het lastig om iemand in te halen maar oefening baart kunst. In het begin zal het allemaal wennen zijn maar uiteindelijk krijg je het vanzelf onder de knie…na ongeveer 10.000 uur (ja, zover ben ik zelf ook nog niet 😉)

Info 1e inschrijving