#14 Ambassadeur

 

 

 

Geboortedatum: 14-7-2010
wat maakt jou bijzonder?
Ik denk mijn rijstijl. Ik probeer zo goed mogelijk de techniek toe te passen die ik heb geleerd. Ik probeer zo vloeiend mogelijk te rijden, waardoor het er soms niet snel uit ziet. Maar geloof me, dat gaat het wel!

Wat is anders aan jou t.o.v. anderen?
Ik weet niet of het anders is dan anderen maar ik heb veel plezier in het rijden. Ik ben makkelijk in het contact leggen bij leeftijdsgenoten. Ik ben rustig en vriendelijk.

Mijn leukste sportherinneringen
Op een RACE-KIDS dag was Bo Bendsnijder er ook. Ik was toen 6 jaar! Ik vond het spannend om met hem op de foto te gaan. Daarnaast was mijn allereerste wedstrijd winnen in de Molenaar NSF100 cup ook echt heel bijzonder. Ik heb er echt voor gevochten en ben heel blij met de overwinning. Uiteindelijk was ik die dag ook eerste in het dag-klassement en mocht ik de beker voor de eerste plek mee naar huis nemen.

Mijn motorsporthistorie.

Daarna ben ik doorgegroeid naar de KNMV Junior-Racing junior b (pocketbikes). Dit heb ik twee jaar gedaan.1e jaar dat ik begon met rijden was bij RACE-KIDS.Na de pocketbikes ben ik doorgegroeid naar de molenaar NSF100 cup, waar ik de afgelopen twee jaar heb gereden. Komend seizoen – 2024 – ga ik de FIM MiniGP 160 rijden en hopelijk meedoen met de promo-3 motor bij de MIR-Racing cup in Spanje.

Mijn relatie met RACE-KIDS. 
Al mijn vriendjes gingen op voetbal maar dat wilde ik niet. Toen zag ik een filmpje over leren motorrijden. Dit was van RACAE-KIDS. In het begin trainde je in een rode overal met knie en elleboog beschermers. Ik vond het heel spannend. Toen ik harder ging, ging ik over op een leren pak. Ik moest toen ook van Henk – gediplomeerd trainer – leren om op verschillende motoren te rijden; op elke motor de techniek toe passen die ik ging leren. Na de pocketbike gingen we op de NSF. Ook dit vond ik in het begin moeilijk en had ik de hulp van de trainers Henk en Robert nodig. Ze hebben mij heel goed geholpen in het leren omgaan met de motor. Nu trainen we in de winter nog op de pocketbike en komend seizoen gaan we een nieuwe uitdaging aan. Ik ga samen met RACE-KIDS de grotere banen op om daar mijn kwaliteiten te verbeteren en meer te leren. Het is altijd leuk bij RACE-KIDS want de stemming is altijd positief. Het doel is plezier hebben en dat hebben we zeker.

Mijn social media
Instagram: douwe_douma_racing
Facebook: Douwe Douma 14 Logo1

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?
Alle dagen van RACE-KIDS zijn gezellig, ontspannen en vooral veel lol hebben met elkaar. Op deze manier leer je zoveel. Ook als je daar niet bewust mee bezig bent.

Mijn fitheidsprogramma:
Ik ging tot nu toe elke week 1x trainen bij mijn buurman. Hij gaf mij persoonlijk les in conditie en kracht. Nu is dat tijdelijk gestopt. Ik heb voor dit jaar een sponsorcontract bij een sportschool.

Daar train ik 1x in de week. Ik probeer elke week 1x te gaan hardlopen en in het weekend te mountainbiken als dat lukt. Ik fiets ook elke dag 10 kilometer naar school en terug.
Mijn tip als jij wil starten met motorrijden of sportief racen
Heb heel veel plezier in het rijden op de motor. Maak vrienden en maak veel lol. Maak je doelen haalbaar zodat het niet een frustratie wordt.

 

Info 1e inschrijving