#12 Ambassadeur

 

 

 

Dylan Czarkowski:
Geboortedatum: 12 juni 2006

Mijn leukste sportherinneringen:

Ik heb al veel leuke momenten gehad in de motorsport. Zo was de allereerste keer op de pocketbike bij RACE-KIDS in de rode overall en na 3 keer rijden kreeg je dan je eerste race pak. Dat vond ik toen toch wel super gaaf! Uiteraard is één van de mooiste herinneringen dat ik Nederlands kampioen werd van de Yamaha R125, dat was sowieso een mooie seizoen waar ik 10 van de 12 races wist te winnen.
De eerste race in het IDM is ook wel een hele leuke herinnering, eerst kijk je enorm tegen bepaalde rijders op en vervolgens strijd je om dezelfde plek. Én wat natuurlijk nog geen herinnering is, maar vast wel een mooie herinnering gaat zijn is mijn wildcard voor het WK tijdens de superbike in Assen op 20/21 April 2024.

Mijn motorsporthistorie:

Eind 2016 heb ik mij ingeschreven bij RACE-KIDS en kwam ik voor het eerst in aanraking met pocketbiken. Hier leerde ik de basis van het racen onder begeleiding van Robert. Wij probeerde zoveel mogelijk naar de trainingen te gaan en tijdens de KNMV voorjaarstraining op het junior track ging ik voor het eerst rijden op een buiten baan in plaats van een indoor kartcircuit.

Wij kochten toen een eigen pocketbike waarmee ik nog vaker kon trainen op kleine kartbaantjes in de buurt.
Na een tijd te hebben gereden op de pocketbike maakte ik de stap naar een schakel motor op een ohvale 110. Hier reed ik een aantal wedstrijdjes mee maar helaas was toen het ohvale kampioenschap nog vrij klein en besloot ik om de NSF100 Molenaar kampioenschap te gaan doen. In dit kampioenschap heb ik veel geleerd betreft het racen in wedstrijd verband. Na 3 jaar in deze kampioenschap te hebben gereden en een derde plaats te hebben behaald in de eindklasse ging ik door naar de Yamaha R125 Kampioenschap.
Dat was een goed jaar, alles wat ik had geleerd bij RACE-KIDS én de Molenaar cup resulteerde in een hoop overwinningen en een mooie NK titel. Door mijn winst in de Yamaha cup mocht ik door naar de Yamaha R3 cup in Duitsland. Dit begon wederom fantastisch met mooie overwinningen op de grote circuits, echter was er te weinig concurrentie om mee te strijden waardoor wij een vervroegde overstap maakte naar het IDM SuperSport300.
Afgelopen jaar (2023) was mijn eerste volledige jaar in het IDM en ik heb wederom mooie stappen weten te maken.
2024 zal ik wederom in het IDM SSP300 gaan rijden om nog meer uit mijzelf en de motor te halen!

Jouw relatie met RACE-KIDS:

Dankzij RACE-KIDS heb ik leren motorracen. Ik was hiervoor nog nooit in aanmerking gekomen met de racesport en zonder RACE-KIDS had ik ook nooit geweten waar te beginnen en had ik denk ik niet zo ver gekomen als nu.
Vanaf mijn 10e rij ik dus al bij RACE-KIDS en ongeacht welke motor ik op reed, kon ik altijd rekenen op hun steun en begeleiding.
Ieder winterseizoen train ik nog op de door RACE-KIDS georganiseerde indoor trainingen met de pocketbike. Ondanks dat deze trainingen op kleine baantjes en kleine motoren zijn, is het nog steeds superleuk en leerzaam.
Ook op de R3 train ik nog geregeld met Robert en RACE-KIDS en voor 2024 staan er verschillende leuke evenementen gepland.

Daarnaast begeleiden ze je ook op mentaal en fysiek vlak zodat je net dat beetje extra uit jezelf kan halen.

Mijn social media:

mijn facebook : dylan czarkowski
mijn instagram: dylan_23_

Mijn herinnering aan RACE-KIDS die ik met jou, wegracesport enthousiasteling, wil delen?

De eerste keren rijden bij RACE-KIDS waren super interessant, omdat ik verschillende opdrachten kreeg om te oefenen op de baan en vervolgens huiswerk kreeg om thuis mee verder te gaan. Wil je dus leren motorrijden, willen ze je bij RACE-KIDS echt een stapje verder helpen.

Mijn fitheidsprogramma:

Naast racen ben ik 3 x in de week aan het fietsen om mijn conditie en fitheid op pijl te houden. Daarnaast ga ik 3x in de week naar de sportschool om gecombineerd te werken aan conditie, kracht en flexibiliteit.

Ook rij ik geregeld op de supermotard op kartbanen wat zorgt voor een goede voorbereiding op de races, omdat ik kan oefenen met motorbeheersing.

Mijn tip als jij wil starten met motorrijden of sportief racen:

Meld je aan bij RACE-KIDS zodat je de juiste begeleiding krijgt en geholpen kan worden met het maken van de juiste keuzes. Zorg daarnaast voor dat je zoveel mogelijk bezig bent met racen op en naast de baan. En zet je 100 % in

Info 1e inschrijving