#1 Ambassadeur

 

 

06-12-1996

Wat maakt jou bijzonder
Ondanks dat we in het RACE-KIDS begeleidingsteam een groot aandeel vrouwen hebben, zijn vrouwen in de motorsport alsnog schaars. Voor mij is het inmiddels heel gewoon, maar ik merk dat als ik mijn passie aan andere mensen uitleg, deze hier toch wel vaak verbaasd op reageren. Als er iets aan mijn fietsen moet gebeuren, of kleine dingen aan de motoren, doe ik dit ook zelf. Ik ben dus ook wel een beetje technisch. Gelukkig heb ik voor het grote onderhoud mijn vader, want die kan dat allemaal nog veel beter dan ik!
Verder ben ik heel competitief, als ik iets doe, wil ik daar ook vaak de beste in zijn. Soms is dat handig, maar het is ook wel eens moeilijk.

je beste 2 sportherinneringen
De eerste keer rijden op het TT circuit Assen, dat was toch wel iets magisch! Ik ga al van kleins af aan met mijn familie naar de TT, dus het was heel gek om zelf op dat asfalt te rijden. Inmiddels voelt dat allemaal heel “normaal”.
Daarnaast is mijn mooiste prestatie het winnen van de Yamaha R3 cup race tijdens de IDM in Assen in 2022. Ik deed hier met een wildcard mee, omdat ik graag wilde bewijzen dat ik beter kon dan dat ik had laten zien. In de eerste race werd ik tweede, nadat ik het hele weekend alle trainingen op 1 had gestaan. Hier was ik wel tevreden mee, maar ik wilde natuurlijk winnen. Toen ik in race 2 als eerste over de finish kwam was ik enorm trots op mezelf!

je sporthistorie:
Ik ben in 2016 begonnen met racen in de Yamaha R125 cup. Ik was destijds 19 jaar oud, en de enige ervaring die ik had was op de openbare weg met een Honda CBR125R. Een week voor mijn eerste wedstrijd reed ik voor het eerst op de nieuwe motor én voor het eerst op het circuit. Ik kan iedereen verzekeren dat dat niet de beste aanpak is als je wilt beginnen met racen! Gelukkig pakte ik het redelijk snel op, en reed ik al snel niet meer achteraan. Ik heb twee seizoenen in de R125 cup gereden, waarna ik in 2018 de overstap maakte naar het grote circuit met de R3 cup. Deze klasse heb ik ook twee seizoenen gereden, daarna ben ik mede door wat “mentale” issues gestopt met racen. Daarna is mijn RACE-KIDS carrière begonnen, en ben ik alleen maar sneller geworden. Dat laat ook weer zien dat als je lekker in je vel zit, alles makkelijker gaat!

je relatie met RACE-KIDS, (toen en nu)
Ik ben eind seizoen 2019 gevraagd door Henk Schotman om te komen helpen bij RACE-KIDS. We raakten aan de praat bij de laatste wedstrijd van het NK junior moto, en hij vroeg naar mijn plannen voor komend jaar. Toen ik vertelde dat ik zou stoppen met racen stelde hij voor om een keer bij RACE-KIDS te komen rijden. Sindsdien ben ik er nooit meer weggegaan en heb ik er zelfs een leuke vriend aan over gehouden!

je Insta – TikTok – FaceBook en website accounts 
instagram: birgitscheffer
www.instagram.com/birgitscheffer
website: www.birgitscheffer.nl
facebook: birgit scheffer
www.facebook.com/birgitscheffer16

Welke (positieve hopen wij) herinnering aan RACE-KIDS zou je een sport enthousiasteling die je ontmoet willen vertellen?
De gezelligheid, en het “met elkaar” alles doen. RACE-KIDS maakt van een individuele sport echt een team gevoel.

Welke tip heb je voor een nieuwe jeugd (en eventueel 16 jarige of oudere) rijder die de stap zet in sportief motorrijden?
Ik ben zelf begonnen op 19 jarige leeftijd, dat is vrij laat voor de motorsport. Het is echter nooit te laat om te leren. Je leert met motorsport je grenzen te verleggen, en je krijgt daarbij ook nog een hele leuke vriendengroep cadeau!

 

 

Info 1e inschrijving