Assen JT motorsportdag volwassenen

Aankomende sportdagen in 2023 in Assen

Zondag 9 april (1e paasdag) Start 1e rijsessie vanaf 11 uur, zie programma, overnachten op paddock mogelijk zonder stroomvoorzieningen)
Zondag 14 mei (Moederdag)
Zondag 4 juni
Zondag 18 juni (Vaderdag)
Zaterdag 1 juli (weekeinde)
Zondag 2 juli   (weekeinde)
Zondag 16 juli
Nog nader te programmeren Zomerkamp 2023 
     Dinsdag 1 augustus
     Woensdag 2 augustus
     Donderdag 3 augustus
     Vrijdag 4 augustus
Zondag 27 augustus
Zondag 24 september
Zondag 22 oktober

De met plezier doorlopen sportdagen in 2023
Zondag….

Programma trainings(zon)dagen in 2023
Rondom 9:15 uur arriveert het RACE-KIDS begeleidingsteam. Start sportprogramma (1e rijsessie) zie boven achter datum vermeld. Minimaal 45 minuten voor je rijsessie aanwezig zijn. Afronding sportdag rondom 17 uur.

Indicatief Tijdschema 

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang. Adres voor grote circuit Paddock is: De Haar 9, 9405 TE Assen.

Parkeren, opstellen en melden
Vanaf de Haarweg ga je door de poort de paddock op. Wij stellen de RACE-FUN motoren op rondom het Education center. Hou die ruimte dus vrij. Er is heel veel ruimte om de auto te parkeren. Zonder eigen motor zet je de auto verder van het Education center af zodat deelnemers met eigen motor daar ruimte hebben om op te stellen. Als er een parkeeraanwijzing is van een official, die dan opvolgen. Er zijn geen 230volt voorzieningen, daarin zelf voorzien. Het sanitair via de zijdeur in het Education center is beschikbaar.

Dag organisatie / Catering
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en medewerkers van het TT-Circuit Assen faciliteren deze sportdag. Circa 2 dagen voor de sportdag wordt de planning definitief gemaakt en kan het zijn dat aanmelden en deelname niet meer mogelijk is voor die sportdag. We laten je dat weten.
Er is beperkt catering voor handen. In het education center zal een broodje gehaktbal, een boordje knakworst en diverse frisdranken oa. fristi beschikbaar zijn (tegen een kleine vergoeding). Zelf wat meebrengen kan uiteraard ook. Een bekertje koffie is wellicht ook te verkrijgen. Breng zelf wat te eten en drinken mee als je andere wensen hebt. Breng zelf een (opklapbare) stoel mee. Voor de nabesprekingen met elke rijdersgroep maken we gebruik van het education center waarin 2 afsluitbare ruimtes met stoelen en een notitiebord beschikbaar zijn. De trainer/instructeur geeft aan in welke ruimte jouw nabespreking is.

Aanwezigheid melden (betaling voldoen)
Elke deelnemer meldt zich bij de RACE-KIDS minitruck, die staat opgesteld in de paddock nabij toegang pits straat. Graag uiterlijk 45 minuten voor aanvang van je 1e sessie gemeld hebben.

Parcours lay-out en Vlagsignalen
We hebben de keuze uit een aantal lay-outs. Afhankelijk van het aantal deelnemers en niveau per groep wordt de baan lay-out gekozen. Rij richting en de exacte lay-out hoor je zondagochtend in de briefing en ook waar we de baan op en af rijden.

Lay-out opstap groepen

Lay-out Rechtsom

Rechtsom met Chicane

Lay-out Linksom

Linksom met Chicane

BaCo info

Publiek
Aan het begin van de pits straat (net voor het hek dat toegang biedt tot het circuit) kan je rechtsaf naar het Talud (de schuin oplopende grasheuvel). Dat is de ’toeschouwers-tribune’. Voor de veiligheid is da de plek waar bezoekers goed zicht hebben op het parcours en de veiligheid dienen in de pitsstraat en het circuit. Alleen als je een actieve rol hebt als begeleider of BaCo kan je met hesje aan in de pitsstraat toegang krijgen.

Overnachting*
Als er overnachting mogelijk is, staat achter de datum bovenaan deze pagina een * (asterisk) vermeld.  Er is geen stroom voorziening voor je tent, camper of bus. Wel zijn de sanitaire voorzieningen in het Education center gebouw beschikbaar.
Wil je in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Parkeren en overnachten op de straat voor de paddock is niet toegestaan.

Tijdschema en groepenindeling
Toegang paddock (poort open): rond 9:00 uur. Het RACE-FUN team arriveert rond 9:00 uur. Dan ben je ook al welkom en mag je ons helpen met wat voorbereidende activiteiten. 20 minuten voor aanvang 1e sessie is er een openingsbriefing waarin we toelichten wat van een ieder wordt verwacht in het kader van plezier, veiligheid en sportiviteit.
We ronden af na de laatste rijsessies, ruimen samen alles even op zodat we de poort van het paddockterrein circa een uurtje later kunnen afsluiten. Je wordt geacht dan het terrein ook verlaten te hebben.
Als rijder heb je uiterlijk 45 minuten voor je 1e rij sessie gemeld bij de leider/instructeur van je groep.

Motoren en rijdersgroep aanduiding
Gebruikelijke aanduiding voor de rijdersgroepen (afhankelijk van aantal deelnemers worden groepen bij elkaar gevoegd):
S= Schakelmotor rijders met als sub groep indeling (S1-S2-S3-S4). S1 en S2 = Opstap en Beginnende rijders. S3 en S4 = geoefende / competitie rijders
Als volwassen deelnemer wordt je ingepland in een van deze groepen. Deelname kan met eigen motor als door vooraf toestemming voor is gegeven of met een motor die door ons wordt voorzien.
De motoren die we zelf voorzien en in basis ook worden toegestaan zijn:
Honda NSF -100 als opstapper
125cc (A1) motoren van de merken KTM/Yamaha/Kawasaki/Suzuki
300cc (A2) motoren van de merken KTM/Yamaha/Kawasaki
Eigen motor tot een vermogen van 80 pk, stuur een foto door zodat we vooraf kunnen beoordelen of deelname daarmee ingepland kan worden.

Opmerking: Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden van de rijders te veel verschillen, en daarmee de veiligheid in het geding komt, kan er een herindeling van de rijdersgroepen volgen. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook gedurende de sportdag. Dit alles vanuit het oogpunt van veiligheid, plezierbeleving of soms het creëren van extra rijtijd. Wijzigingen worden besproken in het begeleidingsteam en aan de rijder(s) gecommuniceerd. Een rijder of begeleider kan NOOIT zelf (en zonder overleg met de groepsleider) van motor of groep veranderen. Als de veiligheid in het gedrang blijft, ook na herindeling, kan een deelnemer alsnog uitgesloten worden van deelname.

Aanmelden is mogelijk voor
1. Opstappers en beginners
2. Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
3. Motorrijders die met hun circuit/straatmotor circuit ervaring willen opdoen.
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door het ervaren begeleidingsteam van RACE-FUN en RACE-KIDS samen. Suggesties, op basis van je ervaring opgedaan op een van onze sportdagen, zijn altijd welkom.

Voorwaarde tot deelname en veiligheid op en om het circuit (BaCo)
Elke rijder dient eenmalig via de website aangemeld te zijn zodat de persoonlijke en begeleiders gegevens bekend zijn. Als er GEEN ruimte beschikbaar is op de aangevraagde sportdag, wordt dat bevestigd via SMS of App-bericht. Een ervaren deelnemer kan in een 2e rijdersgroep deelnemen, mits bevestigd door de organisatie. Deelname in een extra rijdersgroep betekend ook extra deelname kosten. Of het kan en wat de meerprijs is stemmen we vooraf met je af.

Nieuwkomer info Aanmelden sportdag BaCo info

Beleving RACE-FUN sportdag(en)
Alle rijders en hun gezinsleden een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden

Nieuwkomers (opstappers) de ruimte bieden om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren motorrijden op een asfaltcircuit
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, indelen in een ‘gelijkwaardige groep’. Zo kunnen alle deelnemers hun veiligheid en plezier optimaal ervaren
Alle rijders staan onder toezicht van een begeleider (trainer of instructeur).

Begeleidingsteam

 

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl