Assen JT motorsportdag volwassenen

2024 Aankomende sportdagen in Assen op het Junior Track

Zondag 24 maart *
Zondag 28 april*
Zondag 19 en dinsdag 20 mei* (pinksterweekeinde)
Zaterdag 25 en zondag 26 juni* (22 juni is ook de TT city-run op het TT-circuit)
Zondag 7 juli*
Zondag 8 september*
Zaterdag 19 en zondag 20 oktober*

Locatie adres / navigatie
Google maps: TT Junior Track of TT Education Center in Assen ingeven
Door het hek ben je op de junior track paddock aangekomen. Onze opstelling is meestal rondom het education center bij de ingang van het circuit. Goede reis! 

Programma trainingsdagen in 2024
Rondom 9:00 uur arriveert het RACE-KIDS begeleidingsteam. Start sportprogramma is vermeld achter de datum hierboven. Graag uiterlijk 45 minuten voor je rijsessie aanwezig zijn, zodat er tijd is voor het aanmelden, je spullen opstellen, omkleden en de briefing met je trainer/instructeur. We ronden het programma af rondom 17 uur. Als je eerder klaar bent, mag je eerder huiswaarts uiteraard. Even gedag zeggen tegen je (groeps-)leider waarderen ze zeer.

Indicatief Tijdschema 

Parkeren, opstellen en melden
Vanaf de Haarweg ga je door de poort de paddock op. Wij stellen de RACE-FUN motoren op rondom het Education center. Hou die ruimte dus vrij. Er is heel veel ruimte om de auto te parkeren. Zonder eigen motor zet je de auto verder van het Education center af zodat deelnemers met eigen motor daar ruimte hebben om op te stellen. Als er een parkeeraanwijzing is van een official, die dan opvolgen. Er zijn geen 230volt voorzieningen, daarin zelf voorzien. Het sanitair via de zijdeur in het Education center is beschikbaar.

Ouders weetjes

Lay-out opstap

Lay-out Rechtsom

Rechtsom met Chicane

Lay-out Linksom

Linksom met Chicane

Organisatie
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en medewerkers van het TT-Circuit Assen faciliteren deze sportdag. Circa 3 dagen voor de sportdag wordt de planning definitief gemaakt en kan het zijn dat aanmelden en deelname niet meer mogelijk is voor die sportdag. Bij twijfel bel je even of je nog kan meedoen. Breng zelf een (opklapbare) stoel mee. Besprekingen tussen trainer en rijders zal in het Education Center of daar in de buurt zijn. Kom na elke sessie daar naar toe. Met je groepsleider (trainer/instructeur spreek je af hoe laat na elke sessie).

Catering
Normaal gesproken is er koffie (1 euro/beker) en thee en frisdrank te krijgen in het Education Center. Neem dus wat contant geld mee.
Als de cateraar tijd heeft dan zijn extra’s beschikbaar: een broodje bal gehakt à 3 euro. Voor de zekerheid zelf wat eten en drinken meebrengen. Kraanwater is gratis voor handen.

Aanwezigheid melden (betaling voldoen)
Elke deelnemer meldt zich bij de RACE-KIDS minitruck, die staat opgesteld in de paddock nabij toegang pits straat. Graag uiterlijk 45 minuten voor aanvang van je 1e sessie gemeld hebben. De RACE-KIDS motoren en outfit worden uitgedeeld bij de RACE-KIDS minitruck

Publiek
Aan het begin van de pits straat (net voor het hek dat toegang biedt tot het circuit) kan je rechtsaf naar het Talud (de schuin oplopende grasheuvel). Dat is de ’toeschouwers-tribune’. Voor de veiligheid kunnen bezoekers die geen actieve rol hebben, daar met mooi uitzicht op het circuit, genieten van de deelnemers.

Overnachting*
Als er overnachting mogelijk is de avond voor de sportdag, staat achter de datum bovenaan deze pagina een * (asterisk) vermeld.  Er is geen stroom voorziening voor je tent, camper of bus. Wel zijn de sanitaire voorzieningen beschikbaar. Wil je in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Parkeren en overnachten op de straat voor de paddock is niet toegestaan.

Tijdschema en groepenindeling
Toegang paddock (poort open): rond 9:00 uur. RACE-KIDS arriveert tussen 9 en uiterlijk 9:30 uur. Dan ben je ook al welkom en mag je ons helpen met wat voorbereidende activiteiten. 20 minuten voor aanvang 1e sessie is er een openingsbriefing waarin we toelichten wat van een ieder wordt verwacht in het kader van plezier, veiligheid en sportiviteit. Aansluitend krijg je een groepsbriefing van je groepsbegeleider (trainer of instructeur)
We ronden af na de laatste rijsessies, ruimen samen alles even op zodat we de poort van het paddockterrein circa een uurtje later kunnen afsluiten. Je wordt geacht dan het terrein ook verlaten te hebben.
Zorg dat de rijder zich uiterlijk 45 minuten voor zijn 1e rij sessie gemeld heeft bij de RACE-KIDS leiding of bij de groepsleider/instructeur.

Gebruikelijke aanduiding voor de rijdersgroepen (afhankelijk van aantal deelnemers worden groepen bij elkaar gevoegd):
P = Pocketbike rijders Sub groep indeling (aanduiding P1-P2-P3).
P1 = Opstapper, P2 = Beginners, P3 = Geoefende rijders

S= Schakelmotor rijders. Sub groep indeling (S1-S2-S3-S4-S5-S6).
Motoren die worden toegestaan zijn: Honda NSF-100, Ohvale 110-160, Pre-moto3, 125cc en 300cc (SSP300 klasse) motoren
De motoren uitsluitend met een ‘stille uitlaat’, dus niet meer dan 95dB (dB killer monteren dus).
Opstappers rijden in groep S1 en S2 (soms nog een hoger getal), en de meest geoefende rijders vanaf groep S6 terug naar 5-4. Groepen kunnen worden samen gevoegd als de veiligheid dat toelaat. Het RACE-KIDS begeleidingsteam neemt daarin het besluit.

Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden van de rijders te veel verschillen, en daarmee de veiligheid in het geding komt, kan er een herindeling van de rijdersgroepen volgen. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook gedurende de sportdag. Dit alles vanuit het oogpunt van veiligheid en plezierbeleving. Soms voor het creëren van extra rijtijd. Wijzigingen worden besproken in het begeleidingsteam en aan de rijder(s) gecommuniceerd. Een rijder of begeleider zal NIET zonder overleg met de RACE-KIDS begeleider van motor of groep veranderen. Als de veiligheid in het gedrang blijft, ook na herindeling, kan een deelnemer alsnog uitgesloten worden van deelname.

Aanmelden is mogelijk voor
1. Opstappers en beginners (ook zonder motor, race of circuit ervaring; als je niet over een eigen motor of race-outfit beschikt vraag je RACE-KIDS of dat geregeld kan worden).
2. Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
3. Motorrijders die met hun circuit-waardige motor en leren outfit circuit ervaring willen opdoen (advies, niet zwaarder dan een 75 pk aan vermogen).
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de RACE-KIDS organisatie. Suggesties zijn altijd welkom.

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder dient eenmalig via de website aangemeld te worden zodat de persoonlijke en begeleiders gegevens bekend zijn. Dat kan tot 3 dagen vooraf en uitgaande dat er nog plaats beschikbaar is. Dat je kunt meedoen wordt bevestigd via App-bericht. Een ervaren deelnemer kan in een 2e rijdersgroep deelnemen, mits bevestigd door de organisatie. Deelname in een extra rijdersgroep betekend ook extra deelname kosten (dat stemmen we vooraf met je af en is afhankelijk van de deelname opties).

Nieuwkomer info

Aanmelden sportdag

BaCo info

Begeleidingsteam

Beleving RACE-FUN sportdag(en)
Alle rijders en hun gezinsleden een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden

Nieuwkomers (opstappers) de ruimte bieden om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren motorrijden op een asfaltcircuit
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, indelen in een ‘gelijkwaardige groep’. Zo kunnen alle deelnemers hun veiligheid en plezier optimaal ervaren
Alle rijders staan onder toezicht van een begeleider (trainer of instructeur).

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl