RACE-MOMS

Vrouwen kunnen zelf ervaren hoe leuk en veilig motorrijden is

Met elkaar in een kleine groep kun je als vrouw ontspannen motorrijden. En voor de duidelijkheid, we hebben niet de ambitie om van jou een competitie racer te maken. Als dat wel je doel is, gaan we er voor je zijn, maar primair is ons doel jou laten ervaren hoe je ontspannen en toch vlot leert motorrijden. Daar ook plezier aan leert beleven. In de afgelopen jaren hebben we duizenden kinderen begeleidt bij het leren motorrijden en daar heeft ons begeleidingsteam veel expertise mee opgebouwd. Met eigen vrouwelijke instructeurs, die een aardig tempo aan de dag leggen, kunnen we jou als gemotiveerde en actieve vrouw prachtige sportdagen aanbieden.

Wat mag je als deelnemer verwachten

Een compacte en gemakkelijk te besturen motor. Andere gemotiveerde vrouwen waarmee je samen in de groep rijdt. Een ervaren begeleidingsteam met vrouwelijke instructeurs. Persoonlijke tips waarmee je stap voor stap meer vertrouwen leert opbouwen en een prettig gevoel ontwikkelt tijdens het motorrijden. Onze vrouwelijke instructeurs (in de leeftijdscategorie 20-30 jaar), hebben in de afgelopen jaren als ‘starters’ jouw emoties zelf ook ervaren. Ze begrijpen hoe dat het sportiever rijden kan beïnvloeden. Gelukkig kunnen ze je uitleggen hoe je stap voor stap die gevoelens omzet naar zelfvertrouwen en plezier beleven. Je zult ervaren hoe je veilig je grens leert verleggen. We trainen altijd op een afgesloten parcours en met motoren die jij de baas kunt blijven. Je hebt geen rijbewijs of ervaring nodig om te kunnen deelnemen. En mocht je geen compleet kledingpakket hebben, neem dan contact met ons op, misschien kunnen wij je daarbij helpen.

Knietje aan de grond?

Voor de stoerste vrouwen, met de wens harder door een bocht te rijden met wellicht zelfs ‘knietje aan de grond’, bieden we ook diverse mogelijkheden. In een rijdersgroep waarin de bochtensnelheid hoger ligt, zullen de vrouwelijke instructeurs het voordoen en jou heel specifiek instructies geven. Ze rijden voor jou uit en tonen hoe je de uitdagende aspecten uitvoert, zodat je ze kunt ‘afkijken’. Ook zullen ze achter je rijden om te zien wat al lukt en wat je nog aan tips of extra moed nodig hebt om te verbeteren. Als je iemand video opnamen laat maken, kan je ook je oefening en progressie op de dag zelf terug zien. We leren je de balans vinden in grens verleggen en trots worden zodat je zelfvertrouwen groeit. Na elke sessie bespreken de begeleiders met jou wat je kunt uitproberen in de volgende sessie. En dat proces herhaalt zich na elke sessie elke sportdag weer. Zo leer je stap voor stap meer vertrouwen opbouwen totdat je jouw doel hebt bereikt. Breng zelf dus iemand mee die foto’s en filmpjes kan maken op en langs het circuit (wel even hesje laten aandoen en de BaCo instructies laten lezen ivm veiligheid). Leuk om thuis nog eens samen terug te kijken en opnieuw te genieten van je prestaties.

Grote motor Grote circuit

Ben je na de compacte Honda NSF 100 motor of de iets grotere 125cc motor (A1 categorie), toe aan meer vermogen, dan hebben we een 300cc motor (A2 categorie) voor je beschikbaar. Daar kan je op het junior track in Assen prima de eerste meters mee maken om te wennen om er vervolgens een groter circuit mee te verkennen. Onze selectie van grotere circuit zijn vooral omdat die geschikt zijn voor A2 motoren. Zo bieden we een complete opstap tot sportief rijden op (de openbare weg of) ‘het grote’ circuit. Grote circuit locaties en info vind je op de pagina RACE-FUN Track-days

Je kunt beschikken over

• Ervaren begeleiders (trainers en instructeurs met ervaring in positief coachen)
• Een veilig sportomgeving (parcours en motoren zijn geschikt voor opstap en beginners)
• Een compacte les motor met gemakkelijk te gebruiken vermogen (en je mag vallen)
• Een document waarmee je kunt bijhouden wat je vorderingen zijn (evaluatie en tips)

Wat breng je zelf mee naar de sportdag

• Dosis moed om je over de eerste drempels te helpen en te ontspannen
• Vleugje lef en een haalbare doelstelling (de mindset om de aanwijzingen om te zetten in acties)
• Eigen kleding (motorhelm, handschoenen, motorpak en laarzen/schoenen)
• Iemand die jouw verrichtingen kan filmen en jouw blijdschap vastlegt (een camera op de motor mag ook)

Aanmelden sportdag

Opties voor kids

Kosten voor deelname bekijk de prijzen pagina

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl