RACE-MOMS

Vrouwen kunnen zelf ervaren hoe leuk en veilig motorrijden is

Met elkaar in een kleine groep kun je als vrouw ontspannen motorrijden. En voor de duidelijkheid, we hebben niet de ambitie om van jou een competitie racer te maken. Als dat wel je doel is, gaan we er voor je zijn, maar primair is ons doel jou laten ervaren hoe je ontspannen en toch vlot leert motorrijden. Daar ook plezier aan leert beleven. In de afgelopen jaren hebben we duizenden kinderen begeleidt bij het leren motorrijden en daarbij heeft ons begeleidingsteam veel expertise opgebouwd. Met eigen vrouwelijke instructeurs, die een aardig tempo aan de dag leggen, kunnen we jou als gemotiveerde en actieve vrouw prachtige sportdagen aanbieden.

Wat mag je als deelnemer verwachten

Een compacte en gemakkelijk te besturen motor. Andere gemotiveerde vrouwen waarmee je samen in de groep rijdt. Een ervaren begeleidingsteam met vrouwelijke instructeurs. Persoonlijke tips waarmee je stap voor stap meer vertrouwen leert opbouwen en een prettig gevoel ontwikkelt tijdens het motorrijden. Onze vrouwelijke instructeurs (in de leeftijdscategorie 20-30 jaar), hebben in de afgelopen jaren als ‘starters’ jouw emoties ook zelf ervaren. Ze begrijpen goed hoe sommige gevoelens en gedachten ‘het lef’ om sportief op de motor te rijden in de weg kunnen staan. Ze helpen jou die te begrijpen en er mee om te gaan én toch plezier te beleven. Je kunt veilig nieuwe dingen uitproberen.
We trainen altijd op een afgesloten parcours en met motoren die jij de baas kunt blijven. Je hebt geen rijbewijs of ervaring nodig om te kunnen deelnemen. En mocht je geen compleet kledingpakket hebben, misschien kunnen wij je daarbij helpen. Neem dan contact met ons op.

Voor de stoerste vrouwen, met de wens harder door een bocht te rijden met wellicht zelfs ‘knietje aan de grond’, bieden we ook diverse mogelijkheden. In een rijdersgroep waarin de bochtensnelheid hoger ligt, zullen de vrouwelijke instructeurs je heel specifiek instructies geven en het als voorbeeld tonen. Ze rijden voor jou uit en tonen hoe je de uitdagende aspecten uitvoert, zodat je ze kunt ‘afkijken’. Ook zullen ze achter je rijden om te zien wat al lukt en wat je nog aan theorie en extra moed nodig hebt om te verbeteren. De kans is groot dat we video opnamen maken zodat je het ook kunt nazien. Ze leren je de balans vinden in grens verleggen en trots worden zodat je zelfvertrouwen groeit. Na elke sessie bespreken de begeleiders met jou wat je kunt uitproberen in de volgende sessie. En dat proces herhaalt zich na elke sessie elke sportdag weer. Zo leer je stap voor stap meer vertrouwen opbouwen totdat je jouw doel hebt bereikt. Breng zelf een begeleider mee die foto’s en filmpjes kan maken om thuis nog eens samen terug te kijken en opnieuw te genieten van je prestaties.

En ben je na de compacte Honda NSF 100 motor of de iets grotere KTM125 (A1 categorie) toe aan meer vermogen, dan hebben we een YAMAHA R3 (A2 categorie motor circa 45 pk vermogen) beschikbaar. De opstap naar sportief rijden op de openbare weg of ‘het grote’ circuit.

Je kunt beschikken over

• Ervaren begeleiders (trainers en instructeurs met ervaring in positief coachen)
• Een veilig sportomgeving (parcours en motoren zijn geschikt voor opstap en beginners)
• Een compacte les motor met gemakkelijk te gebruiken vermogen (en je mag vallen)
• Een document waarmee je kunt bijhouden wat je vorderingen zijn (evaluatie en tips)

Wat breng je zelf mee naar de sportdag

• Dosis moed om je over de eerste drempels te helpen en te ontspannen
• Vleugje lef en een haalbare doelstelling (de mindset om de aanwijzingen om te zetten in acties)
• Eigen kleding (motorhelm, handschoenen, motorpak en laarzen/schoenen)
• Iemand die jouw verrichtingen kan filmen en jouw blijdschap vastlegt (een camera op de motor mag ook)

Geplande sportdagen in 2022 op het Junior Track Assen

Op deze locatie beschikken we over de NSF-100, KTM-125 en YAMAHA R3 motoren.

woensdag 4 mei 2022 (Mei vakantie)
zondag 15 mei 2022
zondag 12 juni 2022
zondag 3 juli 2022
zondag 17 juli 2022
zondag 4 september 2022
zondag 9 oktober 2022
Zondag 6 november 2022

De NSF-100 motoren gebruiken we ook in Dordrecht en Hedel. Zie de agenda pagina voor de data.

Aanmelden sportdag

Meer gezinsopties

Kosten voor deelname bekijk de prijzen pagina