Ontwikkel traject volwassen rijders

Veilig en lekker rijden en wat bijleren. Dat zijn vermoedelijk ook jouw verwachtingen als je voor een track-day inschrijft. En je wilt ‘zonder kleerscheuren’ weer thuis en op je werk verschijnen. Dat lukt het best als je vanaf een basis aan vaardigheden begrip krijgt voor de uitdagingen van sportief motorrijden. We noemen dat het ‘ontwikkel traject’. Daar doen we met jeugd soms jaren over. Bij volwassenen gaat dat relatief sneller, maar er zijn toch ook wel een aantal rij-uren voor nodig. Om het veilig, voordelig en maximaal leerzaam te maken is het trainen op laag vermogen motoren op een compact circuit ideaal. Het klinkt misschien als een stapje terug doen, maar werken aan je vaardigheden kan echt veel voordeliger op een goedkoper en korter circuit en dan volgens een gericht programma. Daarom bieden we 10 dagen aan op het Junior Tack circuit in Assen. Je kunt eventueel een motor huren. Persoonlijke begeleiding van ervaren coureurs is standaard inbegrepen in de prijs.

De basis leggen en uitbouwen op het “speelse” Junior Track in Assen

Met een eigen paddock met ruimte voor veel rijders en een mooie pitsstraat kunnen jeugd en de volwassen rijders op het Junior Track in Assen sportief (leren) motorrijden. Met 1.100 meter lengte en diverse lay-out opties is het een veelzijdig en relatief voordelig circuit om plezierig en veilig aan je rij- of race-vaardigheden te werken. Vooral met een categorie A1 of A2 motor. Met een supersport 600 of zwaardere motor wordt deelname knap vermoeiend en daarom minder leuk en leerzaam. Je mag met een eigen straat motor (categorie A1 of A2) deelnemen. Je dient dan wel alles wat glas is te verwijderen of afplakken (met duct-tape). Spiegels altijd demonteren.
Een ander ‘speels’ circuit bezoeken we medio augustus in Noord-Frankrijk, een kartcircuit in Juvaincourt van 1.150 meter lengte.

RACE-FUN data op “speelse circuits”

Zondag 9 april (Assen – JT)
Zondag 14 mei (Assen – JT)
Zondag 4 en 18 juni (Assen – JT)
Weekeinde 1/2 juli (Assen – JT)
Zondag 16 juli (Assen – JT)
Zomerkamp 1-2-3-4 augustus (Assen – JT)
Donderdag & Vrijdag 17 & 18 augustus (Juvaincourt karting (Fr))
Zondag 27 augustus (Assen – JT)
Zondag 24 september (Assen – JT)
Zondag 22 oktober (Assen – JT)

Wil je gebruik maken van de expertise en bijleren met praktische tips, laat het ons dan weten. We stemmen dan af hoe we als groep samen vaardigheden, veiligheid en plezier kunnen delen. Voor meer info bel of App met Henk Schotman +31(0)647250810
Expertise in ons begeleidingsteam heeft veel tijd gekost, maar vooral heel veel plezier opgeleverd ook. De moeite meer dan waard!
RACE-FUN begeleiders

Aanmelden RACE-FUN

Basis vaardigheden uitbreiden op de ‘grote circuits’

Het begeleidingsteam rijdt zelf ook graag op ‘grote circuits’. Ze gaan daar zichzelf én andere deelnemers ontwikkelen in vaardigheden. In 2023 plannen we dagen op o.a. Assen (TT-circuit), Zandvoort, Mettet (België) maar ook Frankrijk, Ecuyers, Clastres en Dijon doen we aan. Waarom de keuzes dit jaar voor deze circuits:
Assen is uniek snel waarbij het op een juiste wijze aan elkaar rijgen van de diverse bochten je rondetijd positief beïnvloed. Daar licht de uitdaging.
Zandvoort heeft de magie van ‘een F1 circuit’, dat geeft toch een eigen beleving, Durf je in de kombocht volgas?
Mettet heeft zijn eigen ‘cork-screw’. Over lef gesproken, dat mag je in Mettet beproeven.
Ecuyers is met 14 bochten op 3,2 km lengte een ideale bestemming voor Supersport 300 motoren. De blinden bochten, het hoogteverschil en de snelle wisseling van links- en rechtsom bochten maakt dat je helemaal los kunt gaan. Je na 2 dagen voldaan maar wellicht ook ‘gesloopt’ bent.
Clastres is strak en grappig en heeft als oude vliegbasis een eigen sfeer en uitdaging.
Dijon vergt wat meer reistijd, maar is zeker de moeite waard zowel op als naast het circuit. Dijon is de grootste stad van het departement Côte-d’Or en is tevens de historische hoofdstad van de regio Bourgogne. We plannen het op doorreis vanaf Juvaincourt. Zie het als meerdaagse sportieve vakantie.

RACE-FUN data op GROTE circuits in 2023

Zandvoort donderdag 27 april
Mettet Maandag 29 mei
Assen TT-circuit maandag 12 juni (is een racedag deelname met licentieplicht)
Ecuyers weekeinde 22/23 juli
Clastres weekeinde 29/30 juli
Dijon weekeinde 19/20 augustus (aansluitend op 2 dagen Juvaincourt – klein circuit)

Wil je gebruik maken van de expertise en bijleren met praktische tips, laat het ons dan weten. We stemmen dan af hoe we als groep samen vaardigheden, veiligheid en plezier kunnen delen. Voor meer info bel of App met Henk Schotman +31(0)647250810

Aanmelden RACE-FUN

 

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl