Ontwikkel traject (jong) volwassen rijders

Motor ervaring opdoen, je rijbewijs willen halen of een sportieve(re) rijder (coureur) worden?
Dan is opstappen op een compacte motor met beperkt vermogen op een compact circuit een goede start.

Uitgangspunt is veilig kunnen rijden en plezier beleven en per rijsessie ook wat bijleren. Vermoedelijk zijn dat ook jouw verwachtingen bij aanmelding voor een track-day.
Jij wilt  ‘zonder kleerscheuren’ weer thuis en op je werk of school verschijnen. Dat lukt het best als je eerst begrip krijgt voor de uitdagingen van sportief motorrijden. We noemen dat het ‘ontwikkel traject’. Daar doen we met jeugd soms jaren over. Bij volwassenen gaat dat relatief sneller, maar zijn er toch ook wel een aantal rij-uren nodig. Om het veilig, voordelig en maximaal leerzaam te maken is het trainen op laag vermogen motoren op een compact circuit ideaal. Zonder enige motor ervaring is dat helemaal oke. Rij je al een straatmotor, dan klinkt het misschien als een stapje terug doen, maar werken aan je vaardigheden kan echt veel voordeliger op een goedkopere motoren en op een compact circuit als er ook deskundige begeleiding beschikbaar is. Met een gericht lesprogramma waarin alle basis vaardigheden zijn opgenomen, bieden we 10 dagen aan op het Junior Tack circuit in Assen. Je kunt eventueel een motor huren. Persoonlijke begeleiding van ervaren coureurs is standaard inbegrepen in de prijs.

De basis leggen en uitbouwen op het “speelse” Junior Track in Assen

Met een eigen paddock met ruimte voor veel rijders en een mooie pitsstraat kunnen jeugd en de volwassen rijders op het Junior Track in Assen sportief (leren) motorrijden. Met 1.100 meter lengte en diverse lay-out opties is het een veelzijdig en relatief voordelig circuit om plezierig en veilig aan je rij- of race-vaardigheden te werken. Vooral met een categorie A1 of A2 motor. Met een supersport 600 of zwaardere motor wordt deelname knap vermoeiend en daarom minder leuk en leerzaam. Je mag met een eigen straat motor (categorie A1 of A2) deelnemen. Je dient dan wel alles wat glas is te verwijderen of afplakken (met duct-tape). Spiegels altijd demonteren.

Wil je gebruik maken van de expertise en bijleren met praktische tips, laat het ons dan weten. We stemmen dan af hoe we als groep samen vaardigheden, veiligheid en plezier kunnen delen. Voor meer info bel of App met Henk Schotman +31(0)647250810
Expertise in ons begeleidingsteam heeft veel tijd gekost, maar vooral heel veel plezier opgeleverd ook. De moeite meer dan waard!

RACE-FUN begeleiders

Aanmelden RACE-FUN

Basis vaardigheden uitbreiden op de ‘grote circuits’

Het begeleidingsteam rijdt zelf ook graag op ‘grote circuits’. Ze gaan daar zichzelf én andere deelnemers ontwikkelen in vaardigheden. We rijden in Nederland in circuit Assen en Zandvoort, in België op circuit Jules Tacheny in Mettet, in Duitsland op de circuits Oschersleben en Bilsterberg en in Frankrijk op de circuits in Ecuyers en Clastres.
Waarom de keuzes voor deze circuits:
Assen is uniek snel waarbij het op een juiste wijze aan elkaar rijgen van de diverse bochten je rondetijd positief beïnvloed. Daar ligt de uitdaging.
Zandvoort heeft de magie van ‘een F1 circuit’, dat geeft toch een eigen beleving, Durf je in de kombocht volgas?
Mettet heeft zijn eigen ‘cork-screw’. Over lef gesproken, dat mag je in Mettet beproeven. We rijden die dagen in besloten kring in samenwerking met de Belgische Motorcycle Academie (BMA)
Oschersleben is strak Duits maar kenmerkt zich door uitdagende schakelmomenten en lange doordraaiers
Bilsterberg is een circuit met hoogteverschil en blinde bochten zodat je extra alert mag zijn op je referentie punten.
Ecuyers is met 14 bochten op 3,2 km lengte een ideale bestemming voor Pre-moto-3 en Supersport 300 motoren (met stille uitlaten). De blinde bochten, het hoogteverschil en de snelle wisseling van links- en rechtsom bochten maakt dat je helemaal los kunt gaan. Je bent na 2 dagen voldaan maar wellicht ook ‘gesloopt’.
Clastres is strak en grappig en smal, dus afwijken van de ideale lijn wordt spannender,  het heeft als voormalige vliegbasis een eigen sfeer.

Wil je gebruik maken van de expertise en bijleren met praktische tips, laat het ons dan weten. We stemmen dan af hoe we als groep samen vaardigheden, veiligheid en plezier kunnen delen. Voor meer info bel of App met Henk Schotman +31(0)647250810

Aanmelden RACE-FUN

 

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl