• Voor (jong) volwassenen

  Voor (jong) volwassenen

  Veilig en sportief leren circuitrijden!

Volgende evenementen

Ecuyers Frankrijk

Voor genodigden

za 27 jul 2024

-

zo 28 jul 2024

Mettet België

Voor genodigden

di 6 aug 2024

naar agenda

RACE-FUN

Wil je zelf ervaren hoe leuk maar ook uitdagend motorrijden is? Je wilt ervaring opdoen voordat je besluit een rijbewijs te halen? Of wil je juist circuit ervaring opdoen, het gevoel van een wereldkampioen eens beleven op een MotoGP circuit. Het start in alle gevallen met de 1e dag bij RACE-FUN. Dit is de afdeling binnen RACE-KIDS die zich toespitst op grotere circuit en (jong) volwassen deelnemers. Met aandacht voor jouw veiligheid, kan je aanvangen op een Junior Track circuit in Assen op motoren met beperkt vermogen. Ben je er ‘klaar’ voor dan kan je deelnemen op de grote motoren op het ‘grote circuit’.  We hebben de data en huurmogelijkheden vermeld op de infopagina en in het aanmeldformulier.

Doelgroep
Rijders die met hun vrienden samen een dagje sportief willen motorrijden in een veilige, leerzame en vriendelijke omgeving.
Rijders met enige track-day ervaring die willen bijleren van ervaren trainers en instructeurs/coureurs.
Nieuwe rijders, die nog geen ervaring hebben of nog nooit op een motor gereden hebben. Dat kunnen kinderen zijn vanaf 16 jaar maar ook hun ouder(s). Je mag deelnemen als je nog geen motorervaring of rijbewijs hebt. Heb je die wel, dan mag je uiteraard ook deelnemen. Informeer naar de beschikbaarheid om zowel een motor als outfit te kunnen huren voor de gewenste sportdagen.

Locaties
Opstappen (1e dag kennismaken) is altijd met persoonlijke begeleiding (wel in groepsverband). Daarvoor zijn er ervaren NOC*NSF gediplomeerde trainers en instructeurs beschikbaar. Elke rijder wordt in een veilige groep ingedeeld. In alle gevallen houden we toezicht op de veiligheid voor jezelf en alle andere deelnemers zodat je met plezier aanvangt en met nog meer plezier weer huiswaarts kunt aan het einde van de sportdag. Opstappen (als nieuwkomer zonder motorrijervaring) kan in Assen, Dordrecht en Staphorst. Op de andere sportlocaties is daarvoor geen gelegenheid.
Let op: Of we naast een motor ook outfit kunnen aanbieden (verhuren) ligt aan je postuur. We zijn wel vooral op jeugd tot een lichaamslengte van 170 cm ingericht.

Motoren
Rijden op een motor met minder vermogen zal je meer tijd bieden om nieuwe vaardigheden aan te leren. Wij adviseren om die reden het volgende:
Op het Junior Track in Assen niet zwaarder dan een A2 categorie motor. Nog fijner zal een A1 categorie zijn. Beschik je er zelf niet over, informeer naar onze verhuuropties. We beschikken over 125cc motoren, zelfs nog een maat daaronder als je nog helemaal geen motorervaring hebt, de Honda NSF -100 of MiniGP-220. Informeer of die nog beschikbaar zijn op die dag dat jij wilt deelnemen.
Op de grote circuits kan je met eigen motor deelnemen of je informeert naar de beschikbaarheid van onze of pre-Moto-3 en supersport 300 motoren. Ook op de middelgrote circuits (2.5 – 3.5 km lengte) geldt; met minder vermogen rij je rustiger en leer je in het begin makkelijker diverse vaardigheden aan. Met meer vermogen kost het vooral meer kracht waardoor je eerder vermoeid raakt. Alle ‘grote’ circuits die we rijden zijn prima geschikt voor A2 motoren.

RACE-FUN begeleidingsteam
De leden uit het begeleidingsteam hebben veel expertise in het lesgeven en verstrekken van praktische tips zodat jouw vaardigheden en plezierbeleving gestaag toenemen. Ook onze vrouwelijke instructeurs staan ‘hun mannetje’. Buiten hun rijprestaties kunnen ze je ook adviseren hoe je emoties omzet in vertrouwen en progressie. Wordt het je even wat te spannend. Maak het bespreekbaar, je zult versteld staan hoe ze je ermee kunnen helpen. We maken gebruik van een leerprogramma, PITSS genaamd. Daarmee kun je jouw vaardigheden beter inzichtelijk maken en er gerichter over communiceren binnen ons team en zo jezelf stap voor stap blijven ontwikkelen.

Groepsindeling
Wij delen alle rijders in diverse niveaugroepen in. Daarbij houden we rekening met jouw circuit ervaring, type motor maar ook of je samen met je vrienden in dezelfde groep wilt rijden. We proberen voor elke rijder het maximale aan veiligheidsgevoel te realiseren. Het moet wel leuk blijven nietwaar.

Aanmelden
Via de knop “Aanmelden sportdag” kom je op de pagina waarop de data vermeld worden en je voor één of meer RACE-FUN dagen kunt aanmelden. Na verificatie van de gegevens op het invulformulier plannen we je als deelnemer in voor die sportdagen die je hebt aangevinkt. Mist er nog info, of is het niet duidelijk voor ons, dan bellen we je. We willen vooraf onze mogelijkheden en jouw verwachtingen graag afgestemd hebben. Je hoeft pas te betalen na onze bevestiging tot deelname. Wil je eerst nog meer informatie, bel of App dan met Henk Schotman tel:+31(0)647250810.

Aanvullende informatie
Details over de circuits: Klik op de knop “INFORMATIE Circuits”
Mogelijkheden voor nieuwkomers: Klik op de knop “NIEUWKOMER INFO”
Benieuwd naar de inschrijf procedure: Klik op de knop “AANMELD PROCES”
Wil je aanmelden voor één of meer sportdagen klik dan op de knop “AANMELDEN RACE-FUN dag”

Informatie Circuits

Nieuwkomer info

Aanmeld proces

Aanmelden RACE-FUN dag

Partners

 • GH Logo 2016 CMYK
 • Motoport
 • Vroam
 • RACE KIDS Partners Macna
 • RACE KIDS Partners HJC Helmets
 • KNMV LOGO ALT
 • NOC NSF Wereld Wijd Web
 • RACE KIDS Partners NLcoach
 • Logo Rai Vereniging RGB

Het begeleidingsteam van RACE-FUN

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl