• Voor (jong) volwassenen

  Voor (jong) volwassenen

  Veilig en sportief leren circuitrijden!

Volgende evenementen

Assen

Ook voor opstappers

zo 24 mrt 2024

Mettet (Bel)

Voor opstappers en Academy rijders

za 30 mrt 2024

naar agenda

RACE-FUN

Wil je zelf ervaren hoe leuk maar ook uitdagend motorrijden op een circuit is? Of wil je juist racevaardigheden uitbouwen. Doe dan mee aan onze RACE-FUN track-days. Met aandacht voor jouw veiligheid, bleef je een leerzame en vooral vriendschappelijke sportomgeving.

Doelgroep
Rijders met trackday ervaring die bijgeschoold willen worden. Maar ook ‘beginners’, waaronder bijvoorbeeld vaders en moeders van RACE-KIDS kinderen, of jeugd (vanaf 16 jaar) zien we graag deelnemen en het plezier ervaren.
Je mag deelnemen met eigen (A1/A2) motor of je huurt er een bij ons. Rijervaring is niet vereist. We delen rijders in diverse niveau groepen in.
Opstappen doe je op het Junior Track circuit in Assen. Met onze persoonlijke begeleiding kan je veilig aan je basisvaardigheden werken om daarna veel meer plezier te beleven op de grotere circuits.
Zorg zelf voor een veilige motoroutfit want wij hebben maar een zeer beperkte collectie voor volwassen rijders. En of daar voor jouw postuur iets tussen zit, is de vraag. Je mag het uiteraard informeren.

Motoren
Rijden op een motor met minder vermogen zal je meer tijd bieden om nieuwe vaardigheden aan te leren. Wij adviseren om die reden het volgende:
Op het Junior Track in Assen niet zwaarder dan een A2 categorie motor. Nog fijner zal een A1 categorie zijn. Beschik je er zelf niet over, wij wel. Informeer of die nog beschikbaar is dan reserveren we die voor jou.
Op de grote circuits kan je met eigen motor deelnemen. Ook daarvoor geldt dat je met minder vermogen in het begin makkelijker vaardigheden aanleert. Met meer vermogen kost het vooral meer kracht waardoor je eerder vermoeid raakt. Ook de circuits die we rijden zijn prima geschikt voor A2 motoren.

2023 Agenda RACE-FUN – 19 sportdagen
We hebben in het 2023 buitenseizoen (april t/m oktober) in totaal 19 dagen gepland.
10 dagen op het Junior Track in Assen. Zowel kinderen als volwassenen zullen dan deelnemen. Dat geeft een bijzondere sfeer, zeker als je als gezin deelneemt.
9 dagen zijn we op de grote circuits. De locaties liggen in Nederland, België en Noord-Frankrijk. We zijn dan te gast bij collega Track-day organisaties. Met ons eigen begeleidingsteam ondersteunen we dan de deelnemers die vooraf aangeven onze instructeurs te willen benutten.
Een overzicht van de sportdagen in 2023 vind je op de pagina “Traject”, of klik op deze knop

Programma 2023

Agenda pagina
In de agenda van RACE-KIDS staan ook de 19 RACE-FUN dagen vermeld. Bij de Junior Tack dagen op Assen staat vermeld: “ook voor opstappers’. RACE-FUN wordt er niet apart bij vermeld, maar deze dagen zijn voor volwassen rijders ook toegankelijk.

Bij de grote circuit dagen staat er specifiek RACE-FUN vermeld. Kinderen onder de 16 jaar kunnen daaraan niet deelnemen, wel mogen ze meekomen uiteraard. We schrijven veelal collectief al onze deelnemers in voor deelname op de grote circuits. Zo kunnen we de groepsindeling afstemmen met de desbetreffende organisaties.

RACE-FUN begeleidingsteam
De leden uit het begeleidingsteam hebben veel expertise in het lesgeven en verstrekken van praktische tips zodat jouw vaardigheden en plezierbeleving gestaag toenemen. Ook onze vrouwelijke instructeurs staan ‘hun mannetje’. Buiten hun rijprestaties kunnen ze je ook adviseren hoe je emoties omzet in vertrouwen en progressie. Wordt het je even wat te spannend. Maak het bespreekbaar, je zult versteld staan hoe ze je ermee kunnen helpen. We maken gebruik van een leerprogramma, PITSS genaamd. Daarmee kun je jouw vaardigheden beter inzichtelijk maken en er gerichter over communiceren binnen ons team en zo jezelf stap voor stap blijven ontwikkelen.

Groepsindeling
Wij delen alle rijders in diverse niveaugroepen in. Daarbij houden we rekening met jouw circuit ervaring, type motor maar ook of je samen met je vrienden in dezelfde groep wilt rijden. We proberen voor elke rijder het maximale aan veiligheidsgevoel te realiseren. Het moet wel leuk blijven nietwaar.

Aanmelden
Via de knop “Aanmelden sportdag” kom je op de pagina waarop de data vermeld worden en je voor één of meer RACE-FUN dagen kunt aanmelden. Na verificatie van de gegevens op het invulformulier plannen we je als deelnemer in voor die sportdagen die je hebt aangevinkt. Mist er nog info, of is het niet duidelijk voor ons, dan bellen we je. We willen vooraf onze mogelijkheden en jouw verwachtingen graag afgestemd hebben. Je hoeft pas te betalen na onze bevestiging tot deelname. Wil je eerst nog meer informatie, bel of App dan met Henk Schotman tel:+31(0)647250810.

Aanvullende informatie
Mogelijkheden voor nieuwkomers: Klik op de knop “NIEUWKOMER INFO”
Benieuwd naar de inschrijf procedure: Klik op de knop “AANMELD PROCES”
Wil je aanmelden voor één of meer sportdagen klik dan op de knop “AANMELDEN SPORTDAG”
Een overzicht van de sportdagen in 2023 klik in menubalk op “Verbeteren”

Nieuwkomer info

Aanmeld proces

Aanmelden sportdag

Partners

 • GH Logo 2016 CMYK
 • Motoport
 • Vroam
 • RACE KIDS Partners Macna
 • RACE KIDS Partners HJC Helmets
 • KNMV LOGO ALT
 • NOC NSF Wereld Wijd Web
 • RACE KIDS Partners NLcoach
 • Logo Rai Vereniging RGB

Het begeleidingsteam van RACE-FUN

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl