Opties RACE-FUN

Toelichting op begrippen en mogelijkheden (klik op de gele knop voor aanvullende informatie).

1e keer deelname: ‘opstappen’
Aanvangen, de eerst paar dagen deelnemen. Dat noemen wij ‘opstappen’. Je kunt dan ervaren hoe leuk zelf motorrijden op een verhard en afgesloten parcours is. RACE-FUN verzorgt alles wat die dag nodig is om deel te nemen. De indeling in een veilige groep, een motor en een ervaren begeleider met oog voor elke deelnemer. We vragen je partner/ouder als je die meebrengt om ons te assisteren bij al jouw rijsessies. Met die extra ogen wordt de beleving voor jullie leuker en voor ons dient het de groepsveiligheid. Op de sportdag worden 5 sessies van circa 13 minuten gereden. Je kunt 2 dagen komen als opstapper, daarna sta je voor de mooiste keuze, doorgaan en lid worden of alles zelf ontdekken. Als na de 2e sportdag de ambitie is om vaker te komen trainen en vaardigheden bij te leren, adviseren we te starten met ons lesprogramma PITSS. Na een toets en beoordelingsgesprek volgt hoe het vervolgtraject invulling kan krijgen. Hoe je voor de 1e keer kunt inschrijven om deel te nemen.

Jong volwassenen >16 jaar
Jong volwassen jeugd zijn veelal financieel en wat reizen betreft nog afhankelijk van hun ouder, maar hebben al wel voldoende cognitieve vaardigheden om op duidelijke wijze te communiceren en zich in een rijdersgroep te manifesteren. Ze begrijpen risico versus lef en zullen normaliter sneller doorstromen naar een rijdersgroep met meer vaardigheden en wellicht ook motoren met meer vermogen. Afhankelijk van interesse, motivatie en durf starten deze rijders vermoedelijk op een lichte categorie schakelmotor. Dat bepalen we tijdens een telefoongesprek. Op de sportdag worden 5 sessies gereden. Een sessie duurt circa 12-14 minuten. Op de 1e sportdag blijkt na de 1e of 2e sessie in welke groep en mogelijk op welke andere motor de dag wordt vervolgd. De trainer heeft de focus op veiligheidsbeleving, plezier en groepsvorming. Als na de 2e sportdag de ambitie is om vaker te komen trainen en vaardigheden bij te leren, adviseren we te starten met ons lesprogramma PITSS. Na een toets en beoordelingsgesprek volgt hoe het vervolgtraject invulling kan krijgen.  Op de sportdag worden 5 sessies van circa 13 minuten gereden. Hoe je voor de 1e keer kunt inschrijven om deel te nemen.

Vrouwen
Vrouwen (ook moeders) brengen we bij voorkeur onder in een eigen groep met daarop de begeleiding van ervaren vrouwelijke instructeurs. In 2023 wordt in het programma van de sportdagen op het circuit Assen Junior Track daar extra aandacht aan besteed. Mannen (vaders) worden veelal ingedeeld bij de ervaren jeugdrijders. Die hebben nu eenmaal een andere sportbeleving. Volwassen deelnemers organiseren hun eigen outfit. Lukt dat niet, neem contact met ons op, misschien kunnen we iets voor je regelen. Ook voor een volwassen rijder geldt dat je wordt ingedeeld in een groep die past bij je niveau. Je mag 2 sportdagen uitproberen of onze organisatie meerwaarde voor je biedt. Daarna kan je blijven deelnemen als lid. Volwassen rijders met voldoende ervaring en moed kunnen ook deelnemen op dagen die we inplannen op het ‘grote’ circuit. We kunnen daar ook onze instructeurs inplannen om jouw te begeleiden. De kosten bepalen we na overleg. Neem in dat geval contact met ons op. Hoe je voor de 1e keer kunt inschrijven om deel te nemen.

Lesprogramma
Als lid kan je een toets laten afnemen zodat we het instapniveau in het PITSS lesprogramma kunnen bepalen. Vanaf dat moment krijg je de gelegenheid om op basis van persoonlijke adviezen concreet aan jouw persoonlijke doelstellingen en verbetering van vaardigheden te werken. Dat kan met trainer, instructeur en begeleiders samen tot mooie resultaten leiden.

Circuit variaties
We rijden met opstappers op de kleine circuits met schakelmotoren met vergevingsgezind vermogen.  We geven per sportdag aan voor welke motoren het parcours geschikt is. Motoren die meer vermogen hebben, vanaf 25 PK, rijden we voornamelijk op grote circuits zoals ASSEN-TT, Zandvoort (F1), Mettet (België),  en circuits in Frankrijk (Ecuyers, Clasters en Dijon). Op de grote circuits zijn we niet zelf de organisator, op Assen wel. Locaties en info met circuit lay-out vind je op de pagina RACE-FUN Track-days

Binnen en Buitenseizoen
Met de pocketbike motoren rijden we het hele jaar door, voor de kinderen gaan het seizoen dus circa 50 weken onafgebroken door. Indoor in de herfst en winter en in het voorjaar en de zomer gaan we veelal buiten rijden. Met de schakelmotoren rijden we uitsluitend buiten, onder de open hemel. Voordeel daarvan is mooi weer, zon, minder geluidsoverlast. Nadeel van het buiten rijden is echter wel de invloed van het weer. Droog rijden met lekker veel grip stellen veel rijders toch op prijs.

Lid worden
Als je bij de ‘club’ wilt horen en deelnemen in ons lesprogramma wordt je lid. Informeer naar jouw mogelijkheden. Neem contact met ons op!

Beschikbare Motoren
Onze motoren zijn in 2023: de brandstof en elektrische pocketbikes (automatische versnelling) voor kinderen
Schakelmotoren:  Honda NSF-100 voor de kleine jeugd en de 125 cc motoren voor grotere jeugd en volwassen rijders. Voor op het grote circuit of zetten we supersport motoren uit de 300 categorie in voor rijders die daarvoor geschikt geacht worden.

Technische service
Met een eigen motor kan je deelnemen bij RACE-FUN. Voorwaarde is dat je motor veilig, betrouwbaar en niet teveel lawaai maakt en vooral geen gevaar op levert door verkeerd gebruik of vanwege een slechte staat. Als de vermogens ook veelal overeenkomen met die van RACE-FUN is de aansluiting ideaal. Dan blijft het veilig en plezier voor alle deelnemers.
Mocht je hulp nodig hebben bij de afstelling van je motor, dan kunnen we je misschien helpen of anders zeker doorverwijzen als het onze pet te boven gaat.

Deelname voorwaarden
Klik op de link hierboven en je opent de deelnamevoorwaarden van onze sportorganisatie (3 pagina’s A4 in pdf bestandsformaat).

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl