RACE-FUN trackdays

Beleef RACE-FUN op een aantal ‘grote circuits’ samen met het RACE-KIDS begeleidingsteam bestaande uit SSP300-instructeurs, jeugdtrainers en technici. Samen is het leuker en leerzamer. We geven aandacht aan veiligheid, sfeer en een vriendschappelijke én leerzame motorsportomgeving.

Op deze pagina
Algemene informatie aangaande de RACE-FUN dag voorbereiding en daaronder de circuit specifieke gegevens inclusief de kalender.

Algemene informatie

Verstandig om mee te nemen
Reispapieren
Zorgverzekeringspas
Geld / Creditard / Bankpas
Drinken en Eten (houdbaarheid)
Jerry-Can voor benzine (niet altijd een tankstation op het circuit)
Aggregaat voor je bandenwarmers (vaak geen 230volt op paddock)
Bandenwarmers, paddock stand (voor en achterwiel)
Race-outfit, optie 2e helm/vizier
230Volt verlengsnoer met Nederlandse, Belgische of Franse pen/rand-aarde
Motor, crashparts en extra banden (vaak is voor 10-20 euro/wiel de band te wisselen (wel zelf wiel demonteren)
Tip: Print de circuit lay-out 2 x zodat je er aantekeningen op kunt maken wat betreft motorafstelling en rijderstips.

Groepindeling

Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden van de rijders te veel verschillen, en daarmee de veiligheid in het geding komt, kan er een herindeling van de rijdersgroepen volgen. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook gedurende de sportdag. Normaliter wordt na de ochtend opnieuw de indeling per groep bekend gemaakt. Je dient dus in de pauze te informeren of er voor jou een groepswijziging is gedaan.

Dag organisatie / Catering
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies is te gast bij de organisatie die het circuit die dag huurt en sportief verantwoordelijk is voor alle activiteiten. Wij zorgen voor de begeleiding van ‘onze’ deelnemers tijdens en na de rijsessies waar het betreft rijder-coaching en mogelijk technische adviezen.

Faciliteiten
Publiek is welkom. Volg de aanwijzingen waar je mag verblijven en toekijken. Neem voor de zekerheid een klapstoel mee. Op een trackday zijn niet altijd alle faciliteiten op de paddock ook open of beschikbaar.

Overnachting
Als er overnachting mogelijk is, geven wij dat bij circuit info aan. Je kunt ook de website van het circuit raadplegen. Of er tijdens de nacht 230volt en sanitair beschikbaar is, check het vooraf!

Uitlaat geluid
Steeds meer circuits krijgen te maken met kritische overheden (en buren). Ga er vanuit dat je met een stille uitlaat meer kans maakt om te mogen starten een die dag ook uit te rijden. Zandvoort 93dB, Assen 95 dB, Ecuyers 95 dB, Mettet 95 dB!

Vlagcodes digitale borden
Steeds meer circuits krijgen digitale vlaggen langs de baan, die vanuit de controle kamer aangestuurd worden. In de controle kamer is er video toezicht over de gehele baan. Bestudeer de TT-Assen beschrijving van de digitale vlaggen!
Vlag betekenis

 

Circuit Mettet

Maandag 29 mei (via Trackdays.be)
Inschrijven via de desbetreffende organisatie. Laat het aan het RACE-KIDS begeleidingsteam weten als je wilt deelnemen in de groep die begeleid wordt door o.a. Robert Schotman

Locatie adres / navigatie tip
Circuit Jules Tacheny, Rue Saint Donat 6, B-5640 Mettet

Lay-out Mettet

Parkeren, opstellen en melden
Parkeren kan volop op de verharde paddock van het Circuit. We stellen de motoren op op het asfalt en bij elkaar. Stroom is voorhanden vanaf de zijkanten (onverhard). App/bel elkaar als je aankomt.

Uitlaat geluid
Maximaal 95 dB gemeten op de geluidsmeter die aan de pitmuur bij de EHBO post opgesteld staat. Er volgt een waarschuwing bij overschrijding, en bij een 2e constatering mag er niet meer gereden worden. Tijdens de dag langs het circuit zijn er continue geluidsmetingen van alle rijders.

 

Circuit des Ecuyers

Weekeinde 22 & 23 juli 2023 (via Circuitdagen.be)
Inschrijven via de desbetreffende organisatie. Laat het aan het RACE-KIDS begeleidingsteam weten als je wilt deelnemen in de groep die begeleid wordt door o.a. Robert Schotman.

Locatie adres / navigatie tip
Circuit des Ecuyers, navigatie adres Fary, 02130 Beuvardes, Frankrijk. Je kunt kiezen voor een route met of zonder tolwegen.

Groepenindeling
4 niveau groepen met elk 6 sessies aan (15-20 min) rijtijd. In groep 4 de snelsten, teruglopend naar groep 1 voor de ‘beginners’. Snel ben je met een rondetijd  tussen de 1:50 en 2:00 minuten. In de middag pauze worden de groepen opnieuw ingedeeld. Je kunt dus een niveaugroep hoger of lager worden ingedeeld. We proberen met de Trackday organisatie altijd in overleg te gaan als de indeling niet (meer) naar wens is.

Lay-out Ecuyers

Parkeren, opstellen en melden
Afhankelijk van je aankomst tijd en de beschikbaarheid op de race-paddock, kan je direct voor de ingang van de race-paddock aan de overkant van de weg op een parkeerplaats je voertuig tijdelijk opstellen.
Er is ook een 2e paddock (mocht de race-paddock vol bezet zijn), rij links van de race-paddock over de asfalt weg (circa 150 meter verder aan de ingang). Toegang op de paddock vanaf vrijdag 18u.  De toegangspoort naar de paddock gaat op slot vanaf 22u30.

Horeca en supermarkt
Er is een foodtruck rond het middag uur op de paddock aanwezig. In de omgeving (15-30 minuten rijden) zijn er ook diverse tankstations en supermarkten beschikbaar.

Overnachten
Je tent kan je opstellen op het gras van de paddock. Er zijn uiteraard B&B locaties in de omgeving en op het circuit zelf is een ‘hotel’ met ontbijt, lunch en diner opties.

Uitlaat geluid
Maximaal 95 dB gemeten met draaiende motor in de paddock (stilstaand) in de ochtend net na de keuring. Tijdens de dag langs het circuit zijn er continue geluidsmetingen.

 

Circuit Clastres

Weekeinde 29 & 30 Juli (via Circuitdagen.be)
Inschrijven via de desbetreffende organisatie. Laat het aan het RACE-KIDS begeleidingsteam weten als je wilt deelnemen in de groep die begeleid wordt door o.a. Robert Schotman.

Locatie adres / navigatie tip
Circuit La clef des Champs, 02440 Clastres, Frankrijk

Lay-out Clastres

Parkeren, opstellen en melden
Parkeren kan volop op de verharde paddock van het Circuit. We parkeren de motoren op het asfalt en bij elkaar. Breng je stroom aggregaat mee. App/bel elkaar als je aankomt.

Uitlaat geluid
Maximaal 96 dB ge
meten met draaiende motor in de paddock (stilstaand) in de ochtend net na de keuring. Tijdens de dag langs het circuit zijn er continue geluidsmetingen van alle rijders. Je wordt na de 2e waarschuwing de toegang tot het circuit ontzegd.

 

Circuit Zandvoort

Donderdag 27 april (via RSZ Motorsport.nl)
Inschrijven via de desbetreffende organisatie. Laat het aan het RACE-KIDS begeleidingsteam weten als je wilt deelnemen in de groep die begeleid wordt door o.a. Robert Schotman

Locatie adres / navigatie tip
TT CM.com Circuit Zandvoort, Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort. bereikbaarheid

Lay-out Zandvoort Tijdschema medium 2 Koningsdag 27 april

 

Circuit TT-Assen

Locatie adres / navigatie tip
TT Circuit Assen. De Haar 9, 9405 TE Assen

Lay-out Assen TT

Parkeren, opstellen en melden
Parkeren kan volop op de verharde paddock van het TT-Circuit Assen. Daar is ook stroom voor handen (230volt). Laat het weten als je ook gaat, dan kunnen we elkaar ontmoeten of mogelijk helpen waar nuttig.

Uitlaat geluid
Maximaal 95 dB gemeten op de geluidsmeter die aan de paal op de veenslang is opgesteld. Er volgt een waarschuwing bij overschrijding, en bij een 2e constatering mag er niet meer gereden worden. Tijdens de dag langs het circuit zijn er continue geluidsmetingen van alle rijders. Worst case: geluidsvolume voor die dag is vol; alles wordt dan stilgelegd, niemand kan dan meer rijden. Wijs elkaar dus op teveel geluid.

Tijdschema, Vlagcodes, Lay-out, Parkeren, opstellen en melden
Parkeren kan mogelijk lastig zijn op de krappe paddock bij de pitboxen. Verder terug is er voldoende ruimte op de grote asfalt parking. Meld je bij RACE-KIDS, maar ook bij de Trackday organisatie zelf. Laten we elkaar opzoeken en de motoren zoveel mogelijk bij elkaar opstellen. App/bel elkaar als je aankomt. We rijden in de ‘vrij rijden groep -Medium-2’. TOM deelnemers hebben een eigen tijdslot en groepsleider. Print de lay-out zodat je er ook aantekeningen op kunt maken. Na elke rijsessie kunnen we met elkaar de sessie evalueren.

Uitlaat geluid
Maximaal 93 dB ge
meten op de geluidsmast aanvang start / finish deel. Er volgt een waarschuwing bij overschrijding, en bij een 2e constatering mag er niet meer gereden worden. Tijdens de dag langs het circuit zijn er continue geluidsmetingen.

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl