Team RACE-FUN

Rijderscoach

Vaak actieve coureurs die het parcours kennen, goed begrijpen wat nodig is om een competitieve sportieve coureur te worden. Tijdens een training zelf op de motor ook het goede voorbeeld laten zien. In de nabesprekingen van een trainingssessie geven ze praktische tips waarmee deelnemers de uitdaging aandurven om hun grens op te rekken.


Trainers:

Vaak passievolle motorrijders (ex-coureurs) die het leerplan en de werkwijze van RACE-KIDS willen overbrengen op de rijders en hun begeleiders. Als hoofdactiviteit zorgen zij ervoor dat het sportevenement veilig en voor alle deelnemers met respect verloopt. Zij richten zich ook op de uitwerking van het leerprogramma met specifieke oefeningen. In samenwerking met de rijder-coaches geven zij vorm en inhoud aan het PITSS leerplan.

Capaciteit begeleiders:

We beschikken over een begeleidingsteam, een pool eigenlijk. Met diverse expertises en leeftijden kunnen we een brede groep ondersteunen. We leiden ook op als begeleider dat betekend dat sommigen ook nog jong zijn maar al veel ervaring en rijvaardigheden hebben. Allemaal begeleiden ze op een kindvriendelijke en sfeervolle wijze. Het zijn ware ambassadeurs voor de motorsport en RACE-KIDS is er trots op dat ze ons opleidingstraject handen en voeten geven waardoor meer deelnemers aan onze sportdagen zich tot een hoger niveau kunnen door ontwikkelen.

Verzorgers:

Vaak ouders die zich een taak eigen gemaakt hebben, soms ingehuurde specialisten. Denk aan:

  • Techniek; verrichten service aan de motor zodat deze betrouwbaar en met plezier inzetbaar is tijdens het evenement
  • EHBO; verrichten de zorg aan de rijder als deze een crash heeft gehad, met vallen en opstaan leer je een topcoureur worden
  • Coördinatie; zorgen voor gedurende de dag de inzet van mensen en middelen optimaal verloopt
  • Hostess; ontvangt gasten (familie, sponsoren en partners)
  • Fotograaf; maakt actie en sfeer foto’s en filmmateriaal voor zowel promotie als ook voor lesmateriaal

Al onze deelnemers vragen om veiligheid en plezier op de sportdagen. Volwassenen en oudere jeugd die deze visie delen, zullen zich bij ons thuis voelen. Het is een kwestie van geduld uitoefenen en respect tonen om te leren werken met sporters. En als de sporter plezier beleeft al je dat zelf ook ervaren. De spontane en blije reacties die je terugkrijgt is fantastisch!. Ontwikkel jezelf als actieve en bewuste vrijwilliger of sportouder en meld je aan!

Meld je aan als begeleider

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl