Zandvoort circuitpark CM.com

De data waarop RACE-KIDS motorsport biedt in Zandvoort in 2023

Zondag 30 april
Zondag 9 juli

Start programma
Rondom 10:00 uur arriveert het RACE-KIDS begeleidingsteam. We gaan dan de sportmaterialen en motoren opstellen en het parcours uitleggen. Je bent al welkom vanaf 10 uur en het is altijd prettig en leuk als je ook even meehelpt ‘opbouwen’. Het sportprogramma (1e rijsessie) start rondom 11:30 uur.  Afronding sportdag rondom 15 uur.

Indicatief Tijdschema 

Locatie adres / navigatie
TT CM.com Circuit Zandvoort, Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort. https://www.circuitzandvoort.nl/bereikbaarheid/
We doen onze sportdag op de grote parkeerplaats P.B, die is net rechts voordat je door de tunnel onder het circuit zelf door zou rijden.

Parkeren, opstellen en melden
Parkeren doe je op Parking A, loop terug, steek de weg over en je bereikt Parkeervak B. Daar zie je onze RACE-KIDS minitruck staan.
Er zijn geen 230volt voorzieningen, daarin zelf voorzien. Het sanitair op de paddock van het circuit zelf is voor ons beschikbaar. Daar kan je heen lopen (circa 5 minuten).

Dag organisatie / Catering
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies en medewerkers van Motogymkhana Nederland delen samen het terrein maar volgen een eigen programma.
Er is wellicht catering voor handen op het paddock van het zandvoort circuit. Zelf wat meebrengen is verstandig. Breng zelf een (opklapbare) stoel mee. Voor de nabesprekingen met elke rijdersgroep maken we gebruik van onze ‘lesbanken’.

Aanwezigheid melden (betaling voldoen)
Elke deelnemer meldt zich bij de RACE-KIDS minitruck. Graag uiterlijk 45 minuten voor aanvang van je 1e sessie gemeld hebben. De RACE-KIDS motoren en outfit worden uitgedeeld bij de RACE-KIDS minitruck

Parcours lay-out en Vlagsignalen
De exacte lay-out hoor je zondagochtend in de briefing en ook waar we de baan op en af rijden.

BaCo info

Publiek
Is welkom, maar volg de aanwijzingen op waar je kunt kijken, (waar het veilig is).

Overnachting*
Als er overnachting mogelijk is, staat achter de datum bovenaan deze pagina een * (asterisk) vermeld.  Er is geen stroom voorziening voor je tent, camper of bus.
Wil je in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Parkeren en overnachten op de straat voor de paddock is niet toegestaan.

Tijdschema en groepenindeling
Toegang paddock (poort open): rond 9:00 uur. RACE-KIDS arriveert rond 9:00 uur. Dan ben je ook al welkom en mag je ons helpen met wat voorbereidende activiteiten. 20 minuten voor aanvang 1e sessie is er een openingsbriefing waarin we toelichten wat van een ieder wordt verwacht in het kader van plezier, veiligheid en sportiviteit.
We ronden af na de laatste rijsessies, ruimen samen alles even op zodat we de poort van het paddockterrein circa een uurtje later kunnen afsluiten. Je wordt geacht dan het terrein ook verlaten te hebben.
Zorg dat de rijder zich uiterlijk 45 minuten voor zijn 1e rij sessie gemeld heeft bij de leider/instructeur van zijn groep.

Gebruikelijke aanduiding voor de rijdersgroepen (afhankelijk van aantal deelnemers worden groepen bij elkaar gevoegd):
P = Pocketbike rijders Sub groep indeling (aanduiding P1-P2-P3).
P1 = Opstapper, P2 = Beginners, P3 = Geoefende rijders

S= Schakelmotor rijders. Sub groep indeling (S1-S2-S3-S4). Motoren toegestaan = Honda NSF-100, Ohvale 110-160 of KTM/Yamaha/Kawasaki/Suzuki 125 motoren, supersport 300 motoren
S1 en S2 = Opstap en Beginnende rijders. S3 en S4 = geoefende rijders

Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden van de rijders te veel verschillen, en daarmee de veiligheid in het geding komt, kan er een herindeling van de rijdersgroepen volgen. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook gedurende de sportdag. Dit alles vanuit het oogpunt van veiligheid, plezierbeleving of soms het creëren van extra rijtijd. Wijzigingen worden besproken in het begeleidingsteam en aan de rijder(s) gecommuniceerd. Een rijder of begeleider kan NOOIT zelf (en zonder overleg met de RACE-KIDS begeleider) van motor of groep veranderen. Als de veiligheid in het gedrang blijft, ook na herindeling, kan een deelnemer alsnog uitgesloten worden van deelname.

Aanmelden is mogelijk voor
1. Opstappers en beginners (als je niet over een eigen motor of race-outfit beschikt verzorgd RACE-KIDS dat).
2. Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
3. Motorrijders die met hun circuit/straatmotor circuit ervaring willen opdoen.
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de RACE-KIDS organisatie. Suggesties zijn altijd welkom.

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder dient eenmalig via de website aangemeld te worden zodat de persoonlijke en begeleiders gegevens bekend zijn. Als er nog ruimte beschikbaar is op de aangevraagde sportdag, wordt dat bevestigd via SMS of App-bericht. Een ervaren deelnemer kan in een 2e rijdersgroep deelnemen, mits bevestigd door de organisatie. Deelname in een extra rijdersgroep betekend ook extra deelname kosten (dat stemmen we vooraf met je af en is afhankelijk van de deelname opties).

Nieuwkomer info Aanmelden sportdag

Doelstelling RACE-KIDS sportdag(en)
Alle rijders en hun gezinsleden een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden.

Nieuwkomers (Opstappers) krijgen de ruimte om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een asfaltcircuit.
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘gelijkwaardige groep’. Zo kunnen alle deelnemers hun veiligheid en plezier optimaal ervaren. Elke groep heeft begeleiding van een motorsporttrainer of -instructeur.

Begeleidingsteam

Toegestane motoren/modellen
1. Pocketbike (6,5″) (6,5″ is het formaat wielen in inch maat)
2. NSF-100 (12″)
3. Ohvale (10″)
4. 125cc (17″)
5. Supersport 300 (17″) Na overleg en bij voldoende deelname
6. Straatmotoren (voor rijders die een circuit ervaring willen opdoen), met alles van glas verwijderd of volledige afgeplakt met duct-tape (om bij een valpartij te voorkomen dat er scherpe delen op de baan komen waardoor banden lek raken of (andere) rijders verwond kunnen raken.
Voor alle groepen geldt, dat er een minimum en maximum groepsgrootte geldt. Daarop gebaseerd kan het zijn dat er geen tijd wordt ingeruimd voor een categorie of er een herindeling plaatsvind.

LET OP:
Als jouw motor niet in de lijst hierboven is aangeduid, vraag dan of je kunt meedoen door een foto van jouw motor door te sturen naar smartphone gsm # 0647-250.810 (Henk Schotman) met de vraag of je daarmee mag deelnemen. De geluidsproductie van de motor mag max. 92dB zijn (dat betekend een stille inlaat en stille uitlaat (goede vulling met glasvezel wol dempingsmateriaal en de dB-killer gemonteerd).
RACE-KIDS kan een motor voor gebruik op haar sportdag weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de circuitwaardigheid van de motor.