Actieve ouders en begeleidingsteam

Rijderscoach (instructeur)

Een rijderscoach is een coureur die zelf nog actief racet en in staat is om snel een parcours te doorgronden. Daardoor kunnen ze andere rijders, jouw kind, begeleiden. Ze begrijpen zelf ook goed wat nodig is om een competitieve racer te worden. Ze rijden op de motor in de rijdersgroepen mee. Tonen het goede voorbeeld en geven praktische tips in de besprekingen na de trainingssessies.  Zij dagen rijders uit hun grens op te zoeken en die te verleggen. Daardoor zal elk kind zich verder ontwikkelen en nieuwe grenzen ontdekken in een tempo en tot een niveau dat elke rijder aankan. Spannend maar sensationeel!


Trainer

Vaak is de trainer zelf een passievolle motorrijder (ex-coureur) die het leerplan en de werkwijze van RACE-KIDS wil overbrengen op de jonge rijders en hun begeleiders (ouders). Als hoofdactiviteit zorgt de trainer ervoor dat de sportdag veilig, respectvol en plezierig verloopt, voor iedereen. De trainer gebruikt in het proces van groepsontwikkeling diverse hulpmiddelen waarbij de rijderscoaches en de PITSS applicatie wel de belangrijkste basis vormen.

Capaciteit begeleidingsteam

Het RACE-KIDS begeleidingsteam beschikt landelijk over meerdere rijder coaches en 2 vaste trainers. Sommige rijderscoaches zijn jong en in opleiding, anderen hebben al meerdere jaren ervaring. Maar allemaal begeleiden ze op een kindvriendelijke en passievolle wijze. Als ware ambassadeurs voor de motorsport is RACE-KIDS er trots op dat ze in ons team het opleidingstraject handen en voeten geven en bijdragen aan de doorontwikkeling van onze werkwijze en PITSS applicatie.

Verzorgers:

Vaak ouders die zich een taak eigen gemaakt hebben, of we huren specialisten in. Denk aan:

  • Techniek; verrichten service aan de motor zodat deze betrouwbaar en met plezier inzetbaar is tijdens de sportdag
  • EHBO; verrichten de zorg aan de rijder als deze een crash heeft gehad, met vallen en opstaan leer je een ‘echte coureur’ worden
  • Coördinatie; zorgt voor optimale inzet van vrijwilligers en middelen
  • Hostess; ontvangt gasten (familie, sponsoren en partners)
  • Fotograaf; maakt actie en sfeer foto’s of filmmateriaal voor publiciteitsdoeleinden of voor lesmateriaal

Wij denken dat kinderen veilig moeten kunnen sporten en daaraan veel plezier beleven. Ouders die deze visie delen, zullen zich, net als hun kind, thuis voelen op onze sportdagen. Met geduld en vooral het respect dat elk kind ‘anders magen zijn’, is begeleiden van sportende kinderen een leuke belevenis en vooral ‘dankbaar werk’. Je houdt het sporten met je kind langer vol als je het samen kunt invullen en er samen van blijft genieten. En als je dat nog kunt delen met de andere sporters en ouders, is het een belevenis, elke sportdag weer. Daarom houden wij het al zoveel jaren vol. Dankzij en met jullie inzet en bijdrage in de sfeer en activiteiten! Dank daarvoor en doe vooral actief mee in deze belevenissen! We vragen je dan ook om te informeren naar de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot een actieve maar bewuste sportouder? Probeer het eens uit!

Meld je aan als begeleider

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl