Betrokken begeleiders

Begeleidingsteam

Het RACE-KIDS begeleidingsteam beschikt over meerdere instructeurs en trainers. Sommige instructeurs en trainers zijn jong, lopen stage (zijn in opleiding), maar de vaste kerngroep is ervaren en gecertificeerd. Alle begeleiders werken op een kindvriendelijke en passievolle wijze. RACE-KIDS is trots dat ze in ons team het opleidingstraject handen en voeten geven. Ze spelen ook een belangrijke rol in de aanwas en ontwikkeling van breedtesport en instroom in de (inter-)nationale competities. Het zijn ware sportambassadeurs die per jaar honderden kinderen en volwassenen op een positieve wijze kennis laten maken met sportief motorrijden en het circuit racen.

de Trainers 

Onderdeel van het vaste begeleidingsteam zijn Peter Verschoor en Henk Schotman (in de foto van links naar rechts).
Vanuit hun passie voor motorrijden en racen voel zij zich nauw betrokken bij de structurele aanpak van RACE-KIDS bij het werven van nieuwe motorrijders en die volgens een leerprogramma in basis op te leiden tot sportieve coureurs. Met het leerprogramma en de inzet van de instructeurs is de expertise over te dragen aan de nieuwe generatie sporters, jong en oud(er). Als hoofdactiviteit zorgen de trainers voor een sportdag die veilig, respectvol en plezierig verloopt, voor iedereen. De trainer gebruikt in het proces van groepsontwikkeling diverse hulpmiddelen waarbij de rijderscoaches en de PITSS applicatie een belangrijke basis vormen.

de Instructeurs

Cindy Schotman, Mandy Schotman, Robert Schotman en Birgit Scheffer (in de foto van links naar rechts).
Deze instructeurs worden gewaardeerd bij de RACE-KIDS achterban vanwege hun sportieve en pedagogische vaardigheden. Positief coachen is hun werkwijze met de nadruk op (kind)vriendelijk en geduldig progressie boeken met alle deelnemers. Ook het emotionele traject kunnen we goed de aandacht geven we zijn trots op de vrouwelijke meerwaarde van de drie instructeurs!

Al onze instructeurs begrijpen goed wat nodig is om een sportieve en veilige motorrijder te worden. Ze rijden op de motor in de rijdersgroepen mee. Tonen het goede voorbeeld en geven praktische tips in de nabesprekingen volgend op elke trainingssessies. De instructeurs dagen de rijders uit om hun grens veilig te leren verleggen. Daardoor kunnen ze relatief snel en constant door ontwikkelen en nieuwe grenzen ontdekken. Elke deelnemer boekt vooruitgang in het tempo dat goed voelt. Dat geldt ook voor het niveau dat bereikt zal worden. Motorrijden is spannend maar vooral een sensationele belevenis! Onze instructeurs zijn echte sportambassadeurs met het juiste voorbeeld in sportief gedrag en met veel skills!

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl