Begeleidingsteam

Rijderscoach

Vaak actieve coureurs die het parcours kennen, goed begrijpen wat nodig is om een competitieve racer te zijn en tijdens een training zelf op de motor ook het goede voorbeeld laten zien. In de nabesprekingen van een training, kwalificatie of warming-up, geven ze praktische tips waarmee deelnemers de uitdading van het onbekende uitproberen aandurven en hun grens leren verleggen.


Trainers:

Vaak passievolle motorrijders (ex-coureurs) die het leerplan en de werkwijze van RACE-KIDS willen overbrengen op de jonge rijders en hun begeleiders. Als hoofdactiviteit zorgen zij ervoor dat het sportevenement veilig en voor alle deelnemers met respect verloopt. Zij richten zich ook op de uitwerking van het leerprogramma en invullen van trainingsdagen en specifieke oefeningen. In samenwerking met de rijderscoaches vormen zij het leerplanprogramma.

Capaciteit begeleiders

We beschikken landelijk over ruim 20 rijders en 4 trainers in de RACE-KIDS begeleiderspool. Sommigen zijn jong en in opleiding, anderen hebben al meerdere jaren ervaring, maar allemaal begeleiden ze op een kindvriendelijke en sfeervolle wijze. Het zijn ware ambassadeurs voor de motorsport en RACE-KIDS is er trots op dat ze ons opleidingstraject handen en voeten geven.

Verzorgers:

Vaak ouders die zich een taak eigen gemaakt hebben, of we huren specialisten in. Denk aan:

  • Techniek; verrichten service aan de motor zodat deze betrouwbaar en met plezier inzetbaar is tijdens het evenement
  • EHBO; verrichten de zorg aan de rijder als deze een crash heeft gehad, met vallen en opstaan leer je een topcoureur worden
  • Coördinatie; zorgt voor optimale inzet van vrijwilligers en middelen
  • Hostess; ontvangt gasten (familie, sponsoren en partners)
  • Fotograaf; maakt actie en sfeer foto’s en filmmateriaal voor zowel promotie als ook voor lesmateriaal

Wij denken dat kinderen veilig moeten kunnen sporten en daaraan vooral veel plezier willen beleven. Ouders die deze visie delen, zullen zich, net als hun kind, thuis voelen op onze evenementen. Met geduld, inzet en vooral respect voor ‘het anders zijn’, is leren werken met kinderen tijdens hun sporten een leuke belevenis. En als je kind plezier beleefd en jijzelf ook, houden jullie het samen ook langer vol. Dus lever je bijdrage en krijg er spontane en blije reacties voor terug. Heb jij interesse jezelf te ontwikkelen als actieve en bewuste sportouder? Probeer het eens uit, groei erin, maar meld je dan wel aan!

Meld je aan als begeleider