Begeleidingsteam

Rijderscoach (instructeur)

Vaak is de rijderscoach een coureur die zelf nog actief racet. In staat om snel een parcours te doorgronden kunnen ze andere rijders, jouw kind, begeleiden. Ze begrijpen zelf ook goed wat nodig is om een competitieve racer te worden. Ze kunnen op de motor meerijden me de rijders die in opleiding zijn en tijdens de trainingen het goede voorbeeld tonen. In de nabespreking van elke sessie van de trainingsdag, geven ze praktische tips waarmee de rijder, jouw kind, uitdagingen aandurft. Daardoor zal het zich verder ontwikkelen en nieuwe grenzen ontdekken.


Trainer

Vaak is de trainer zelf een passievolle motorrijders (ex-coureur) die het leerplan en de werkwijze van RACE-KIDS wil overbrengen op de jonge rijders en hun begeleiders (ouders). Als hoofdactiviteit zorgt de trainer ervoor dat het sportevenement veilig en met respect voor alle deelnemers verloopt. Hij richten zich op de uitwerking van het leerprogramma en de invulling van trainingsdagen en specifieke oefeningen zodat er progressie wordt geboekt. Dat doen hij in samenwerking met de rijderscoaches.

Capaciteit begeleidingsteam

Het RACE-KIDS begeleidingsteam beschikt landelijk over ruim 20 rijdercoaches en 4 trainers. Sommigen zijn jong en in opleiding, anderen hebben al meerdere jaren ervaring. Maar allemaal begeleiden ze op een kindvriendelijke en passievolle wijze alle deelnemers aan onze evenementen. Het zijn ware ambassadeurs voor de motorsport. RACE-KIDS is er trots op dat ze in ons team het opleidingstraject handen en voeten geven.

Verzorgers:

Vaak ouders die zich een taak eigen gemaakt hebben, of we huren specialisten in. Denk aan:

  • Techniek; verrichten service aan de motor zodat deze betrouwbaar en met plezier inzetbaar is tijdens het evenement
  • EHBO; verrichten de zorg aan de rijder als deze een crash heeft gehad, met vallen en opstaan leer je een topcoureur worden
  • Coördinatie; zorgt voor optimale inzet van vrijwilligers en middelen
  • Hostess; ontvangt gasten (familie, sponsoren en partners)
  • Fotograaf; maakt actie en sfeer foto’s en filmmateriaal voor zowel promotie als ook voor lesmateriaal

Wij denken dat kinderen veilig moeten kunnen sporten en daaraan vooral veel plezier willen beleven. Ouders die deze visie delen, zullen zich, net als hun kind, thuis voelen op onze evenementen. Met geduld, inzet en vooral respect voor ‘het anders mogen zijn’, is sportende kinderen begeleiden een leuke belevenis en vooral dankbaar ‘werken’. En als je kind plezier beleefd en jijzelf ook, houden jullie het samen ook langer vol. We vragen je dan ook om te informeren naar de mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot een actieve maar bewuste sportouder? Probeer het eens uit!

Meld je aan als begeleider

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl