Motoren

De organisatie RACE-KIDS biedt motoren aan voor race gebruik. Deze motoren zijn dus niet te gebruiken in de openbare ruimtes (parkeerterreinen of openbare weg). Op privé en afgesloten terreinen of circuits zijn de motoren wel te gebruiken, onder toezicht.  De kleinere motoren worden beperkt in vermogen geleverd, maar kunnen naarmate de vaardigheden van de rijder hoger liggen, opnieuw en op meer vermogensafgifte afgeregeld worden. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn onze eerste prioriteit.

We hebben met technici van de universiteit een elektrische krachtbron ontwikkeld waardoor deze in de kleine pocketbike motoren voor kinderen vanaf 7 tot 17 jaar veilig toepasbaar worden. Voordeel is dat er met een simpele ingreep, in slecht enkele seconden, een geheel ander karakter aan rijgedrag gerealiseerd kan worden. Dus je kunt jaren dezelfde complete motor gebruiken door simpel weg in een paar seconden door middel van een anders sleutel, de programmering aan te passen en te genieten van het nieuwe rijkarakter. In de winter van 2019-2020 gaan we ook de lichte categorie schakelmotoren van dezelfde elektrische krachtbron voorzien en testen om de haalbaarheid en het gebruiksgemak te toetsen.

Motoren te koop:

Pocketbike (3 – 10 pk) vanaf € 1.000,- *

RACE-KIDS is ambassadeur van het Italiaanse opleidingsproject RXP (Pasini Mini Project Racing), waarin de Italiaanse Superbikekampioen Luca Pasini en zijn zoon Mattia Pasini een hoofdrol vervullen. Voor Noord-Europa en specifiek voor RACE-KIDS lopen de contacten en leveringen via Gerry Verhoeven. Gerry is nog steeds als trainer en rijderscoach actief in het Italiaanse kampioenschap binnen het RXP team.

In een Pasini Pocketbike raceframe kunnen wij 3 krachtbronnen voorzien;
1. Elektrische energie (energie uit accu’s) en zonder versnellingen
2. Fossiele energie (energie uit benzine) op basis van een 2Takt krachtbron
3. Fossiele energie (energie uit benzine) op basis van een 4Takt krachtbron

 

 

 

Minibike 5 versnellingen (7 – 12 pk) vanaf € 2.000,- *

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie A1 met 5/6 versnellingen (10 – 15 pk) vanaf € 4.000,- *

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie A2 met 5/6 versnellingen (30 – 50 pk) vanaf € 4.000,- *

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorie A2 met 5/6 versnellingen (30 – 50 pk) vanaf € 6.500,- *

 

 

 

 

 

 

 

* Wil je onze actuele beschikbaarheid en prijs weten? Bel ons op gsm 0647 250 810.

Contact

RACE-KIDS Rookies
Henk Schotman
+31 (0)6 47 250 810
info@race-kids.nl