• Voor opstapper & beginners

  Voor opstapper & beginners

  Kennismaken en leren motorrijden!

Volgende evenementen

Poeldijk

za 23 mrt 2019

08:30 - 12:00

Swalmen

zo 24 mrt 2019

09:30 - 12:30

naar agenda

Dé basisschool voor motorrijdende jeugd

Veilig, gestructureerd en met plezier ervaart jouw kind bij RACE-KIDS het gevoel van zelf motorrijden! En een motor of outfit hoef je daarvoor in het begin niet mee te brengen, dat is in ons aanbod inbegrepen.

RACE-KIDS zorgt voor ervaren begeleiders, een veilig parcours en alles wat er nodig is om een dag vol raceplezier te beleven. Elk kind wordt in een overzichtelijke groep ingedeeld. Bij elk evenement beoordelen we elke rijder op leeftijd en vaardigheden en daarop gebaseerd delen we de groepen in. Dat komt dat de veiligheid en beleving ten goede.
Uit ervaring kunnen we stellen: elk kind leert de 1e dag zelfstandig rijden. Elke volgende dag, beleven ze nog meer plezier en ervaren ze de meerwaarde van begeleid samen rijden en elkaar kunnen verbeteren.

Onze vrijwilligers hebben al jaren ervaring bij het instrueren van kinderen. Ze stimuleren op een prettige en kindvriendelijke manier het veilig en samen motorrijden en tonen veel geduld en begrip. Als ouder word je actief betrokken bij de dagactiviteiten. In aanvang even meelopen naast je kind, maar dat wordt al snel meeluisteren naar de uitleg van de instructeurs en trainers. Zo pik je snel op hoe jouw kind de aanwijzingen van het begeleidingsteam weet om te zetten naar vaardigheden. In welk tempo jouw kind progressie boekt. Je leert zelfs hoe jouw kind kunt ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn motorsport ambities.

RACE-KIDS Motorsport Rookies organiseert door het hele land, elk weekeinde sportevenementen. Daar kunnen leden én opstappers aan deelnemen.  Laat je kind deze sport een dagje uitproberen en die stoere rijder zijn waarvan het al tijden droomt? Kijk op de agenda en meld je kind aan! Klik op de foto’s voor meer informatie en een introductie film.

naar agenda

Introfilm

Introfilm

Opstappen

Opstappen

Rookies Lid

Rookies Lid

Partners

 • GH Logo 2016 CMYK
 • Motoport
 • Vroam
 • RACE KIDS Partners Macna
 • RACE KIDS Partners HJC Helmets
 • KNMV LOGO ALT
 • Logo Rai Vereniging RGB
 • NOC NSF Wereld Wijd Web
 • RACE KIDS Partners NLcoach

We vonden het top geregeld! Met een zeer goede uitleg en begeleiding. Ik ben zelf een totale leek wat betreft racesport en mijn zoon kent het eigenlijk alleen van TV en één TT Assen. Het is een droom voor hem om nu zelf ook te kunnen motorrijden op een circuit!