Racekamp Assen

Het Racekamp

Locatie adres TT Junior Track
Geef TT-Junior Track (of TT-circuit Assen) als navigatie adres in.
Op het gras in de paddock kan je parkeren, LET OP, er zijn locatie aanwijzingen, die moet je opvolgen, dus geen wild/vrij kamperen!

Aanvang
’s Maandags 12 augustus 2019 is de opbouw dag.
Die dag kan je op het paddock arriveren en je overnachtingsuitrusting installeren. Vanaf 15:00 uur in de middag is er 230volt op de paddock beschikbaar. Breng zelf een verlengsnoer mee en bij voorkeur een verloop van ‘reguliere 230v’ naar campingstekker aansluiting. Op de ‘paddenstoelen’ die verspreid over het paddock terrein worden opgesteld, zullen beide aansluitingen beschikbaar zijn.
Sanitair, waaronder douches, zijn die dag ook beschikbaar. Alle voorzieningen blijven tot en met vrijdagochtend 16 augustus beschikbaar (vermoedelijk langer ivm het evenement op 16-17-18 augustus op het Junior Track Assen). Kosten voor deze voorzieningen zijn verrekend in de deelname prijs via RACE-KIDS, wij dragen af aan de organisator, de KNMV.

Overnachting
Is mogelijk met eigen voorzieningen zoals tent, caravan, camper, vouwwagen etc. De aanwijzingen vanuit de organisatie wat betreft locatie en gebruik van de beschikbare ruimte op de paddock zijn bindend.

Kosten
De reguliere RACE-KIDS kosten per rijder worden in rekening gebracht met een opslag per gezin van 25 euro (per dag/nacht) ivm gebruik van alle (paddock)voorzieningen. Als je wilt deelnemen aan onze RACE-KIDS Zomerkamp BBQ (op dinsdagavond) komen daar extra kosten bij. Mogelijk afhankelijk van de weersverwachtingen, extra kosten voor tent voorzieningen. De eventuele extra kosten delen we over alle deelnemers en worden vooraf dan ook kenbaar gemaakt. We zorgen dat er koffie en thee voor de volwassenen en limonade voor de kinderen beschikbaar is die dagen. Wij organiseren geen ontbijt, lunch of avondeten (op de BBQ avond na dan).

Inschrijving
Rijders die een KNMV licentie (of Junior Track pas bezitten) schrijven in bij de KNMV en worden ook in de KNMV rijdersgroepen ingedeeld.
Alle rijders die bekend zijn bij RACE-KIDS en geen startlicentie hebben, kunnen inschrijven via RACE-KIDS (aanmelden hieronder). Wij delen de rijders in 2 niveau groepen in. Geoefende en beginnende rijders (of te wel een snelle en minder snelle rijdersgroep).
Kun je niet drie dagen deelnemen, laat het ons weten, er zijn wellicht opties voor 1 of 2 dagen deelname.

Motoren en uitrusting
Je kunt deelnemen met een RAE-KIDS motor en outfit, of met eigen materiaal. Dat dien je wel vooraf door te geven zodat we kunnen beoordelen of dat ook past in onze twee rijdersgroepen. Je kunt, zoals gebruikelijk, een 2takt of 4 takt pocketbike via RACE-KIDS huren. Ook de complete outfit daarbij. Wij rijden in onze 2 rijdersgroepen niet met de lichte schakelmotor. Zou je met een eigen schakelmotor willen deelnemen, dan kan je dan ook aangeven. We gaan dan in overleg met de KNMV wellicht een beginnersgroep voor het rijden met de lichte schakelmotoren kunnen toevoegen.
Verplichte outfit: helm (neem helder en zonnevizier mee), leren overall, raceschoenen (laarzen voor schakelmotoren), rugprotector en handschoenen (reserve set is aan te bevelen).

Indeling rijders in groepen:
Groep 1  = Rijders met minder (race-) ervaring op Pocketbike motor
Groep 2  = Rijders met ruime (race-) ervaring op Pocketbike motor
We kunnen een rijder overplaatsen van groep 1 naar 2, of omgekeerd, als dat de veiligheid ten goede komt. Dit is aan de leiding van RACE-KIDS om dat te beoordelen. De kinderen zullen 4 tot 5 sessies per dag rijden (dit om vermoeidheid en daarmee onveilige situaties te beperken).

Tijdschema
De dag tijdschema’s worden nog uitgewerkt. Die komt mogelijk online beschikbaar, maar zeker per dag op het informatie bord op de paddock.
Als je niet op de paddock overnacht, zorg dan dat je 45 minuten voor de 1e sessie aanwezig bent, en je meldt bij de RACE-KIDS minitruck op de paddock.

Baan lay-out
Er zullen diverse baan lay-outs worden gereden, wellicht per dag een andere. Die komen mogelijk online beschikbaar, maar zeker per dag op het informatie bord op de paddock.

Begeleidingsteam

Algemene services:

  • Henk & Monique Schotman (algehele coördinatie RACE-KIDS activiteiten)
  • Nolke Douma (voor technische assistentie)
  • Peter Verschoor (coördinatie begeleidingsteam)
  • …..

Rijdersbegeleiding (instructeurs):

  • Robert Schotman
  • Kas Beekmans
  • Mandy Schotman
  • Cindy Schotman
  • ……
  • ……

Algemene informatie
RACE-KIDS Zomerkamp BBQ
Inschrijven bij KNMV
Safetyplan
Racevlaggen
Spelregels
Verbeterpunten Checklist
BaCo info RACEKIDS evenementen