Doorgroeien tot racer

Je kind zal afhankelijk van de leeftijd misschien wel vijftig tot zestig lessen nodig hebben voor een goede basis. Kinderen scoren dan gemiddeld 70% in het leerplan. Vanaf die score wordt het leuk om deel te nemen aan het rijden in competitieverband, een RACE-KIDS kampioenschap.

In die fase kunnen kinderen nog voldoende bijleren, in groepsverband en met individuele begeleiding in de vorm van extra ‘bijlessen’, het zogenaamde Academy traject.

RACE-KIDS Academy

Voor een Academy traject wordt je uitgenodigd. De opleiding en begeleiding zijn nog meer persoonsgebonden en wordt verzorgd door RACE-KIDS Academy trainers en instructeurs. Je kind zal zich van breedtesporter meer willen profileren als sporter met een missie. Een duidelijk doel om sportatleet te worden en uit te blinken in het motorracen. Het racevaardigheden dossier verhuist tijdens deze stap mee van RACE-KIDS Rookies naar de RACE-KIDS Academy divisie.

Academy (kleine motoren / kleine (kart-) circuits)

Op de relatief kleinere circuits verzorgen de begeleiders van de Academy de trainingen voor de rijders die zich op de Pocketbike of lichte schakelmotor verder willen ontwikkelen. De onder vermelde motoren zijn daarbij toegestaan.  Rijders kunnen die in eigen beheer hebben of huren of aankopen voor gebruik tijdens de Academy periode.

Een recente toets op vaardigheden van elke Academy rijden vormt de basis voor het begeleidingsteam in het te volgen opleidingstraject.

In het gesprek met de Academy deelnemer en zijn ouders worden buiten de race-vaardigheden ook andere onderwerpen besproken zoals: inzet, ondersteuning vanuit het gezin, financiële mogelijkheden, schoolresultaten en fitness. Daaruit volgt een plan van aanpak en activiteiten planning.

Academy (grote motoren / grote circuits)

Op de grote circuits worden coureurs uit de Academy begeleidt die toe zijn aan een opstap naar zwaardere schakelmotoren bedoeld voor het rijden op de grotere circuits.
Als basis geldt voldoende race ervaring en een goed gevuld meerjarig rijdersdossier en een hoge score in het leerplan.

In dit Academy traject leren wij de coureurs nieuwe vaardigheden aan door met ze samen op het circuit te trainen en oefenen. Omgaan met hoge top- en bochtensnelheden, hard durven remmen, de baanbreedte benutten, rempunten bepalen en leren verleggen, een kwalificatie ronde leren rijden, tactisch rijden en omgaan met bijvoorbeeld afstelling van de geometrie, bandenslijtage, datalogging en analyse daarvan in relatie tot eigen bevindingen. Kortom voorbereiden op het opbouwen van een raceweekeinde en leren werken in een teamverband voor doorgroei naar EK-WK niveau racen.

De trainingen worden gepland op full-size circuits. Onder andere op TT-Assen (NL) , Zandvoort (NL), Mettet (BEL) en de Nürburgring (DE).

Beschik je zelf niet over een motor? Dan kan je die huren!

Bij de RACE-KIDS Academy kan je deelnemen aan de trainingen op motoren die vanuit de organisatie worden aangeboden, onderhouden en vervoerd. Deelnameprijzen worden afgestemd op gebruik van alle materialen, middelen en inzet van medewerkers aan de evenementen.

De RACE-KIDS Academy maakt op de kleine circuits gebruik van deze motoren:

  • Pasini pocketbike (automaat met Elektro 2.Takt of 4.Takt krachtbron)
  • NSF100 (5 versnellingen schakelen 4.Takt met 8PK)
  • Basis 125cc (5 versnellingen schakelen 4.Takt met 15PK)

De RACE-KIDS Academy maakt op de grote circuits gebruik van deze motoren:

  • Moriwaki (4.Takt – 35 P)
  • Supersport 300 (4.Takt – 40PK)

Contact 

Wil jij een persoonlijk plan voor jouw kind bespreken, neem dan contact op met:

RACE-KIDS divisie Academy en Pro

Robert Schotman (manager)
+316 29 370 087