Kleine en grote circuit programma

De basis leggen en uitbouwen op het Junior Track in Assen

Op dit veelzijdige circuit kan je een prima ervaring opdoen en aan je vaardigheden werken om steeds beter te worden in constanter, sneller en veiliger je ronden af te leggen. Op dit circuit kan je ook met een eigen motor deelnemen. Onze ervaring is dat daarvoor dan een A1 of A2 het meest geschikt zijn. Met een supersport 600 of zwaardere motor deelnemen geeft veel minder plezier en het leereffect is ook echt minder. Met een eigen straat motor (categorie A1 of A2) deelnemen kan. Je dient dan wel alles wat glas (of hard plastic) is afplakt te hebben met duct-tape. Spiegels zijn ook gedemonteerd. Zo voorkomen we dat bij een crash scherpe scherven op of naast het parcours terecht komen waar verwondingen door kunnen ontstaan.

Sportief motorrijden op de ‘grote circuits’

Het begeleidingsteam rijdt zelf ook graag op grotere circuits. Ze plannen voor zichzelf tracktime bij diverse organisaties die dagen organiseren op o.a. Assen (TT-circuit), Zandvoort, Mettet (België) en Ecuyers (Frankrijk). Dit zijn wel de 4 favoriete circuits waarop het team rijdt. Assen is uniek snel waarbij het aan elkaar rijgen van de diverse bochten combinaties je snel maakt. Zandvoort heeft ‘bergen’ en dat geeft toch een eigen stijl van bereiden. Mettet heeft zijn eigen karakter én een ‘cork-screw’.  Over lef gesproken, dat kan je daar wel beproeven.  Ecuyers is met 14 bochten op 3,2 km aan lengte een ideale long weekend bestemming. Daar kan je blinde bochten, hoogteverschil en vooral met een supersport 300 motor jezelf helemaal uitleven. Je bent voldaan maar gesloopt na 3 dagen!

Wil je gebruik maken van de expertise en bijleren met praktische tips, laat het ons dan weten. We stemmen dan af hoe we als groep samen vaardigheden, veiligheid en plezier kunnen delen, voldaan weer huiswaarts keren en ons verheugen op een volgende keer. Voor meer info bel of App met Henk of Robert Schotman (zie ons contactpagina)

 

naar agenda RACE-FUN

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl