Begeleidingsteam RACE-FUN

Rijderscoach

Vaak actieve coureurs die het parcours kennen, goed begrijpen wat nodig is om een competitieve racer te zijn en tijdens een training zelf op de motor ook het goede voorbeeld laten zien. In de nabesprekingen van een training, kwalificatie of warming-up, geven ze praktische tips waarmee deelnemers de uitdaging aandurven en hun grens in de race durven verleggen.


Trainers:

Vaak passievolle motorrijders (ex-coureurs) die het leerplan en de werkwijze van RACE-KIDS willen overbrengen op de jonge rijders en hun begeleiders. Als hoofdactiviteit zorgen zij ervoor dat het sportevenement veilig en voor alle deelnemers met respect verloopt. Zij richten zich ook op de uitwerking van het leerprogramma en invullen van trainingsdagen en specifieke oefeningen. In samenwerking met de rijder-coaches vormen zij het leerplanprogramma.

Capaciteit begeleiders

We beschikken landelijk over een handvol rijders en trainers in de RACE-KIDS begeleiderspool. Sommigen zijn jong en in opleiding, anderen hebben al meerdere jaren ervaring, maar allemaal begeleiden ze op een kindvriendelijke en sfeervolle wijze. Het zijn ware ambassadeurs voor de motorsport en RACE-KIDS is er trots op dat ze ons opleidingstraject handen en voeten geven waardoor meer kinderen zich tot een hoger niveau kunnen ontwikkelen.

Verzorgers:

Vaak ouders die zich een taak eigen gemaakt hebben, soms ingehuurde specialisten. Denk aan:

  • Techniek; verrichten service aan de motor zodat deze betrouwbaar en met plezier inzetbaar is tijdens het evenement
  • EHBO; verrichten de zorg aan de rijder als deze een crash heeft gehad, met vallen en opstaan leer je een topcoureur worden
  • Coördinatie; zorgen voor gedurende de dag de inzet van mensen en middelen optimaal verloopt
  • Hostess; ontvangt gasten (familie, sponsoren en partners)
  • Fotograaf; maakt actie en sfeer foto’s en filmmateriaal voor zowel promotie als ook voor lesmateriaal

Wij denken dat kinderen veilig moeten kunnen sporten en daaraan vooral veel plezier willen beleven. Ouders die deze visie delen, zullen zich, net als hun kind, thuis voelen op onze evenementen. Het is een kwestie van geduld en inzet en vooral respect om te leren werken met kinderen. En als die plezier beleven in hun sport is dat een stimulans als ouder, vooral als je er actief een bijdrage aan mag leveren. De spontane en blije reacties die je terugkrijgt is fantastisch!. Ontwikkel jezelf als actieve en bewuste sport ouder en meld je aan!

Meld je aan als begeleider

Contact

RACE-FUN
Henk Schotman
+31 (0)6 472 508 10
info@race-fun.nl