RACE-KIDS e-Racing

RACE-KIDS competitie 2022 met Elektrische Pocketbike
Maandag 6 juni in Staphorst (onder voorbehoud van beschikbaarheid motoren)
Zaterdag 27 augustus in Staphorst
Zaterdag 24 september in Eindhoven
Zondag 2 oktober in Assen


Sport locaties voor de CUP races

  • Circuit karting ‘De Landsard’ Veldhoven/Eindhoven 
  • Evenemententerrein ‘De Tippe’ Staphorst. Hier mogen ook NSF 2022 cup coureurs deelnemen op de Elektrische pocketbikes van RACE-KIDS. Doel is dat ze met en tegen elkaar strijden.
  • Circuit TT Junior Track Assen 


Doelstelling competitie CUP dagen
Ervaren welke invloed de race en competitie spanning op je plezierbeleving uitoefent. Tijdens de racedagen krijgen rijder en begeleider te maken met verschillende circuits en wisselende raceomstandigheden. Die mix levert uitdagingen en verrassingen op. Je ontdekt en leert nieuwe vaardigheden, maar zeker is er sociaal een ontwikkeling te verwachten. Want waar het eerst nog trainen met je maatjes betrof, worden ze nu ook strijdmakkers voor het kampioenschap. Dat je tegen elkaar gaat strijden voor het podium of misschien zelfs wel om kampioen te worden. Hoe gaaf is dat! De CUP is gewoon super leuk, verzorgd van A tot Z. Het biedt een mooi en sportieve vervolgstap als de coureur competitief is aangelegd, of dat aspect juist wil ontdekken. De CUP begeleiding komt vanuit het vertrouwde RACE-KIDS begeleidingsteam.
Heb je interesse of vragen, neem dan contact op met Henk Schotman (gsm 0647-250810). We hopen dat ook jij in de ban raakt van de nieuwe ‘electrifying competition’.

Begeleidingsteam


Dag organisatie
Motorsportbond KNMV met medewerking van Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies. RACE-KIDS is op deze dagen aanwezig met de elektrische Pocketbike motoren, outfit en haar ervaren begeleidersteam. De RACE-KIDS organisatie verzorgd volledig en zelfstandig de pocketbike E-cup competitie. De KNMV faciliteert onze cup races met een eigen tijdslot binnen haar dagprogramma van het Junior Moto Racing Kampioenschap


De CUP motor
De motor die ingezet wordt in de CUP races is de 6 KW (circa 8 PK) krachtige Pocketbike motor uit de Spaans competitie. Met een totaalgewicht van 30 kilo is de wegligging stabiel en de motor strak sturend. Tijdens de testdag in de zomer van 2021 in Spanje, is de motor goed bevallen en geschikt gebleken voor fysiek kleine en grote (volwassen) rijders. Na een ‘koprol’ was er nagenoeg geen schade. Deze motor voldoet aan onze basis eisen: minimale onderhoudskosten, crashbestendig, sportief ogend, alle motoren zijn gelijkwaardig, er is budget vriendelijk mee te racen. En groot (toekomstbestendig voordeel) is dat er bij gebruik geen uitlaatgassen en (overmatige) geluidsproductie vrijkomen. Deze pocketbike racemotoren met elektromotor op accu aangedreven, biedt voor RACE-KIDS en alle gezinnen interessante nieuwe mogelijkheden wat betreft trainingsmogelijkheden. Een aansprekend voordeel bij privé bezit, is het thuis elektrisch tanken met de stekker en in de gezinsauto geen stank van benzine! Tijdens de race dagen worden de CUP motoren van ‘brandstof’ voorzien met een aanwezige krachtstroom aansluiting (400volt) die op locatie aanwezig is.


Mogelijkheden tot deelname:

  1. Rijder heeft aangetoond veilig te kunnen rijden (beoordeling door RACE-KIDS begeleidingsteam)
  2. Je neemt deel aan een dag waarop je de startlicentie behaald (KNMV basis sportlicentie is vereist voor racedag deelname) 
  3. Heeft het RACE-KIDS 2022-CUP reglement gelezen en ondertekend

Als je interesses hebt en wilt deelnemen in de elektrische pocketbike CUP serie seizoen 2022, informeer dan naar de mogelijkheden bij Henk Schotman op Tel/App # +31(0)647-250810