Team Estafette Race 2022

Een sportieve en spannende activiteit op zaterdag ochtend 10 december

De VROOAM Team Estafette in korte uitleg:
Een team bestaat uit 3 rijders. Eén rijder uit niveau groep 1 (startersniveau of kleine/jonge rijders), één uit niveau groep 2, (basis ervaren rijders) en één uit niveau groep 3 (meest ervaren, grote / oudere rijders). Alle rijders nemen deel in een eigen niveau tijdslot, en rijden 5 keer een sessie van 10 minuten. Doel is zoveel mogelijk ronden te rijden, zo snel mogelijk. Het RACE-KIDS begeleidingsteam deelt de rijders in teams in met het oog op veiligheid en sportiviteit. Alle teams zijn aan elkaar gewaagd. Op deze wijze krijgen alle teams op papier gelijke kansen om te winnen. Elk team krijgt een transponder in een armband toegewezen. Na elke sessie wordt die band afgedaan en bij de teamgenoot voor de opvolgende sessie om de arm bevestigd. Dat is een soort van pitsstop en een leuke teamprestatie waarbij de begeleidende ouder tijd kan winnen maar ook verliezen. Snelheid speelt dus ook voor hun een rol. Met de transponder worden de rondetijden per rijder en ook per team het aantal ronden totaal geregistreerd. De Estafette endurance race start met groep 1 en eindigt 120 minuten later met groep 3. Dan kan na circa 30 minuten het winnende team bekend gemaakt worden. Het team met de meest gereden (geklokte) ronden mag zich 2022 kampioen noemen. Het is een echte team-prestatie-ochtend.

Spelregels Estafette

Parcours en BaCo posten

Teams

Middag activiteiten planning

Locatie estafette en feestelijke activiteiten
Vanaf 13:15 uur starten de aanvullende middagactiviteiten zoals (kinder-)karten en lasergamen Aansluitend een buffet waar de nagenieters de spannende ervaringen van die dag kunnen delen met elkaar in de zandvoortzaal.
De locatie waar we sporten en eten is de indoor karting locatie “Van der Ende Racing Inn” in Poeldijk (Den Haag). Adres: Nieuweweg 57K Poeldijk (den Haag west). Zowel het ochtend als het middag programma zijn indoor. We hebben dus geen hinder van weersinvloeden op onze activiteiten. Lees op de website van Van der Ende over de horeca en spel faciliteiten. Publiek is toegestaan mits men zich houdt aan de richtlijnen. Alles over de locatie en de horeca faciliteiten vind je op deze site www.vanderende.com

prijzen spel en horeca

Afrekenen bij RACE-KIDS voor de race en bij de Bar voor drank, eten en middag activiteiten
De RACE-KIDS vergoeding voor de Estafette deelname voldoe je bij aankomst, maar uiterlijk voor 9:30 uur die ochtend
Horeca, drank, eten en de spel activiteiten, reken je af aan de Bar boven. Doe dat uiterlijk voor 10:30 uur die ochtend. je kunt de muntjes al in de ochtend kopen en inzetten.
Vanaf 13 uur ‘verhuizen’ we vanuit de BAR ruimte naar de Zandvoort zaal (de ruimte in de erker rechts van de bar. Daar kunnen we napraten, drinken en de prijzen uitreiken. Vanaf circa 14:30 uur is daar ook het buffet. We volgen de aanwijzingen op van het horeca personeel om te genieten van hun service en het eten en samen zijn.

Strak tijdschema en aanwijzingen van de Team Captain
We hanteren een strak tijdschema. vanaf 8:30 uur inrichten paddock, 9:30 uur de briefing, aansluitend 1e trainingssessies, weer een briefing met uitleg van de startprocedure en dan de start van de 2 uurs estafette race. Om 13 uur de finish van de race.
Rol van de Team Captain is om de veiligheid en de sfeer in het team en tussen teams onderling te optimaliseren. Vanuit de organisatie zijn er dan maar een beperkt aantal mensen die we hoeven aanspreken of aanhoren als er zich incidenten zouden voordoen. Het geeft rust! In de praktijk kost het nagenoeg geen extra moeite of tijd.
We verwachten dat de Team Captain op de hoogte is van de Estafette spelregels en zorgt dat elk team een BaCo rol vervult per sessie.

Tijdschema Estafette

Aankomsttijd en paddock inrichting
We verwachten alle deelnemers aanwezig uiterlijk 9 uur in de (koude) ochtend. De overhead deur die toegang biedt tot de hal is dan geopend. Horeca deur naar de horeca boven kan iets later opengaan. Inruimen van de paddock doen we volgens het plan “motor opstelling in Paddock” (sleutelen is aparte ruimte van motor opstelling). Per rijdersgroep benutten we een ‘opstel-rij’.

Motor opstelling in Paddock