Assen RACE-KIDS sportdagen

Corona-proof sporten met toegangscontrole voor Junior Track circuit Assen
Bij de poort controle met de Corona Check-App 

Deelname is uitsluitend mogelijk als er geen klachten zijn en er geen actief besmettingsgevaar is met het Covid-19 virus.
Elke bezoeker, uitgezonderd kinderen tot en met 12 jaar, wordt gecontroleerd op geldigheid van corona test of vaccinatie.
Hou je testbewijs (papier of via de smartphone) bij de hand.
Voor toegang geldt dat je de test/vaccinatie-registratiekaart kan laten zien of de QR code op je smartphone
Het proces aan de poort staat omschreven onder de rode knop “Corona poort”
Voor een gratis test vind je de info onder de rode knop “Testen voor …”

Corona Poort toegangscontrole

Testen voor toegang site

De data in 2021
Zondag 16 mei
Zondag 30 mei
Zondag 18 juli
Zaterdag 21 augustus
Zaterdag 11 september (overnachten* naar 12 sept is mogelijk, vooraf opgeven vereist)

Tijdschema 11 sept

Zondag 26 september (overnachten* van 25 naar 26 sept is misschien mogelijk)
Zondag 14 november

Doelstelling RACE-KIDS sportdag(en)
Alle rijders een veilige en gezellige motorsportdag aanbieden.

Nieuwkomers (Opstappers) krijgen de ruimte om voor het eerst kennis te maken met het zelfstandig leren rijden op een circuitmotor.
Alle rijders, van beginner tot kampioenschapsdeelnemer, worden ingedeeld in een ‘veilige groep’.
Elke groep heeft begeleiding van een trainer/coach/instructeur.

Begeleidingsteam

Dag organisatie / Catering
Stichting RACE-KIDS Motosport Rookies met toegangsverlening samen met TT-Circuit Assen (ivm Corona check-App controle).
Er is geen catering voor handen. Breng zelf wat te eten en drinken mee en als e even wilt zitten een (opklapbare) stoel.
RACE-KIDS voorziet in een aantal tafels en banken waarop kind en ouder kunnen plaatsnemen. Opstelling is in de pitsstraat zelf!

Aanmelden is mogelijk voor
Opstappers en beginners die nog niet over een eigen motor of race-outfit beschikken (RACE-KIDS brengt dat mee op deze dagen).

Ervaren en kampioenschapsrijders die over een eigen circuitmotor en veilige outfit beschikken.
Het aantal groepen en de samenstelling daarvan wordt bepaald door de organisatie.
Inschrijven voor één of meer dagen op Assen kan via de rode knop.

Voorwaarde tot deelname
Elke rijder is bekend bij de organisatie als rijder en begeleider zijn aangemeld via de RACE-KIDS website. Elke deelnemer heeft een bevestiging ontvangen tot deelname.
Deelnemer kan in een 2e rijdersgroep deelnemen, mits bevestigd door de organisatie. Extra rijdersgroep betekend ook extra deelname kosten (25euro)
Tot uiterlijk 3 dagen voor de sportdag is aanmelding mogelijk.
Aanmelden voor meerdere sportdagen kan uiteraard ook.

Nieuwkomer Aanmelden

Toegestane modellen
1. Pocketbike (6,5″) (6,5 is het formaat wielen in inch maat)
2. NSF-100 (12″)
3. Ohvale (10″)
4. 125cc (17″)
5. Na overleg en bij voldoende deelname ook mogelijk voor ‘andere motoren’ zoals pré-Moto3 / Supersport 300 / Supermotard
LET OP:
Deelname kan met motoren die zijn goedgekeurd voor gebruik op het circuit. Vraag dat na bij uw leverancier. De geluidsproductie van de motor mag max. 90dB zijn (dat betekend een stille inlaat en stillen uitlaat (goede vulling van dempingsmateriaal en de dB-killer gemonteerd).
RACE-KIDS kan een motor voor gebruik op haar sportdag weigeren als er teveel geluid wordt geproduceerd of als er twijfels zijn over de circuitkwaliteit van de motor.

Locatie adres / navigatie
TT Education centre in Google Maps of TT-circuit Assen. Op ‘De Haar’ -weg, bij de TT-tunnelweg kruising, 300 meter doorrijden, hek rechts door is de TT-Junior Track Paddock ingang.

Parkeren, opstellen en melden
Door de poort (schuifhek) is parkeren links of rechts op het gras van de paddock mogelijk. Als er een parkeerbeleid is, dan die volgen. De poort wordt bemand, dus niet aangemelde personen worden geweigerd. Auto, caravan, tent etc. kunnen op voldoende afstand van anderen worden opgesteld op het grasdeel van de paddock. Ga er van uit dat er geen 230volt voorzieningen beschikbaar zijn.
Elke deelnemer meldt zich bij de RACE-KIDS minitruck. Die staat opgesteld in de pitsstraat zelf. Melden doe je uiterlijk 45 minuten voor aanvang van je 1e sessie. Links langs het ‘TT-Education center’, door het hek rechts geeft toegang tot de pitsstraat. De RACE-KIDS motoren en outfit worden uitgedeeld bij de RACE-KIDS minitruck, in de pitsstraat.
Rechts achter het hek, op het Talud (de schuin oplopende grasheuvel) is het ‘toeschouwers’ deel. Alle niet begeleiders kunnen daar met mooi uitzicht op het circuit, genieten van de deelnemers op het circuit.


Overnachting*
Als er overnachting mogelijk is, staat dat achter de datum bovenaan deze pagina vermeld. De kosten voor de nachtbewaking worden doorbelast aan de personen die overnachten op de Junior Track Paddock. Vooraf aanmelden bij RACE-KIDS is voorwaarde en verplichte je ook te kosten te voldoen.
Wil je in de buurt overnachten, probeer een B&B / Camping / Hotel in de nabije omgeving. Parkeren en overnachten op de straat voor de paddock is niet toegestaan.

Tijdschema en groepenindeling
Toegang paddock (poort open): rond 9:00 uur. Poort sluit 18:00 uur.
Zorg dat de rijder zich uiterlijk 45 minuten voor zijn 1e sessie gemeld heeft bij de organisatie (inschrijfbalie of groepsleider).
Het tijdschema (altijd indicatief) is te bekijken / printen via de rode knop hieronder.

De 1e sessie rijden start (veelal met groep P1/S1) op:
Zaterdag 11 september vanaf 10:30 uur, afronden doen we circa 17 uur

Tijdschema 11 sept

Zondag 26 september vanaf 11 uur, afronden doen we circa 17 uur
Zondag 14 november vanaf 10 uur, afronden doen we circa 17 uur

Gebruikelijke aanduiding voor de rijdersgroepen (afhankelijk van aantal deelnemers worden groepen bij elkaar gevoegd):
P = Pocketbike rijders Sub groep indeling (aanduiding P1-P2-P3-P4).
P1/P2 = Opstapper met vroege Beginner / P3 = Geoefende Beginners en/of startende NK rijders / P4= NK rijders en senior geoefende rijders

S= Schakelmotor rijders. Sub groep indeling (S1-S2-S3-S4). Motoren toegestaan = Honda NSF-100, Ohvale 110 of KTM/Yamaha/Kawasaki/Suzuki 125 motoren
S1 en S2 = Opstap / Beginners groep / S3 = Geoefende rijders / S4 = Senioren & Powerbikes zoals Supermotard, pre’-moto3 en Supersport 300

Als in een rijdersgroep de onderlinge vaardigheden van de rijders te veel verschillen, en daarmee de veiligheid in het geding komt, kan er een herindeling van de rijdersgroepen volgen. Dat kan al bij aanvang van de dag, maar ook gedurende de sportdag. Dit alles vanuit het oogpunt van veiligheid, plezierbeleving of soms het creëren van extra rijtijd. Wijzigingen worden besproken in het begeleidingsteam en aan de rijder(s) gecommuniceerd. Een rijder of begeleider kan NOOIT zelf en zonder overleg met de RACE-KIDS begeleider van motor of groep veranderen. Als de veiligheid niet te waarborgen is, kan een deelnemer alsnog uitgesloten worden.

Parcours lay-out en Vlagsignalen
Het parcours is indicatief en kan op de sportdag zelf nog aangepast worden afhankelijk van weer, groepssamenstelling en beleving van de rijders.
Te printen en bekijken via de rode knoppen hieronder.
Lees ook het A4-tje BaCo en pas de spelregels en de gebruikte vlaggen toe voor veilig sporten en begeleiden. 

Lay-out 2 baanvakken Lay-out lange baan BaCo info Aanmelden Corona en sport