Academy traject

Rijders die  tijdens hun Rookies traject opvallen en positief scoren in het leerplan worden uitgenodigd voor een Academy ‘testdag’. Als die positief verloopt volgt stap twee. Een gesprek waarbij een meer jaren planning, bijbehorende financiën, en schoolambities aan bod komen.

In de Academy leren coureurs nieuwe vaardigheden, waardoor het racen in competities, voor een kampioenschap, leuker wordt. Vaak spannender! Voor de rijder, de ouder, de sponsoren en de fans.

In deze fase van de ontwikkeling worden coureur en ouder met regelmatig op de proef gesteld. Ze moeten leren geduld uitoefenen, accepteren dat er onderlinge verschillen ontstaan tussen rijders die toch samen trainen, wellicht bevriend zijn. De goede sfeer binnen de trainingsgroep is van belang bij het kunnen creëren van een goede sportomgeving. Daar helpen wij bij en geven daarvoor advies. Dat is soms best een opgave, maar met saamhorigheid lukt dat.

Bij RACE-KIDS Academy ligt de focus nog steeds op veilig en plezierig leren ontwikkelen in de motorsport. We hanteren een strakke en persoonlijke planning met bijbehorende beoordelingscriteria. In circa 2 tot 3 jaar is het gewenste niveau normaliter gehaald, zeker als er intensief en als groep samengewerkt wordt.

naar agenda

Contact

RACE-KIDS Academy
Robert Schotman
+31 (0)6 293 700 87
ros@race-kids.nl