Masterclass

Doorgroeien tot sportief coureur (racer)

Je kind zal afhankelijk van leeftijd misschien wel vijftig lessen nodig hebben voor een goede basis. Gemiddeld scoort het kind dan circa 70% in het leerplan. Vanaf die score wordt het leuk om deel te nemen aan het rijden in competitieverband, een nationaal kampioenschap. Nog steeds kan je kind dan voldoende bijleren. In groepsverband en met individuele begeleiding. Dat kan met extra ‘bijlessen’, genaamd het Masterclass traject.

Voor een masterclass traject wordt je uitgenodigd. De nog meer persoonsgebonden opleiding en begeleiding wordt door de Dutch Racing Academy verzorgd. Je kind zal zich van breedtesporter meer willen profileren als sporter met een missie. Een duidelijk doel om sportatleet te worden en uit te blinken in motorracen. Je basis vaardigheden dossier verhuist in deze doorgroei mee van RACE-KIDS naar de Dutch Racing Academy.

DRA masterclass

Masterclass (kleine motoren / op kartcircuits)

Rijders die op een Pocketbike of lichte schakelmotor trainen en willen deelnemen aan de Masterclass trainingen worden eerst getoetst op hun basisvaardigheden. Die staan in de Dutch Racing Academy leerplannen beschreven. Als de score voldoende is, gaan we een gesprek aan met de coureur en ouders. Naast race-vaardigheden zijn inzet, ondersteuning vanuit het gezin, financiële mogelijkheden en schoolresultaten mede bepalend voor deelname in de Masterclass groep. De basis zijn de 6 pijlers uit het Dutch Racing Academy traject.

De nadruk in de Masterclass groep ligt naast het aanleren van nieuwe vaardigheden vooral ook op de aspecten daaromheen. Heel belangrijk in het totaalbeeld van de sporter, zijn randvoorwaarden om te kunnen doorgroeien en ontwikkelen naar een topsporter. Bijvoorbeeld, hoe documenteer jij als coureur al je activiteiten? Wat schrijf je op als je het circuit en je prestaties analyseert? Hoe overleg jij dat met je team? Wie is je team, op en naast het circuit? Maar ook aspecten als sponsoring, voeding, fysieke conditie, schoolresultaten en mentale gesteldheid worden besproken. De ontwikkelingen in alle pijlers wordt vastgelegd in het rijdersdossier. We helpen de coureur en zijn gezin om in een aantal jaren de levensstijl aan te kunnen passen aan dat wat voor een ambitieus sporter prettig is.

Masterclass (grote motoren / grote circuits)

Ben je coureur op een lichte schakelmotor en je wilt de stap maken naar het rijden en racen op de full-size circuits? Dan kunnen wij daar ook een masterclass project voor aanbevelen binnen het Dutch Racing Academy project. Dutch Racing Academy helpt de opstappers in dit doorgroeitraject. Ook zijn er EK/WK gekwalificeerde begeleiders beschikbaar om de ambitie van je kind kracht bij te zetten in een kampioenschap op supersport 300 niveau.

Voorwaarde is wel dat je over voldoende competitie ervaring moet beschikken en dat ook aantoonbaar door middel van een testdag en rijdersdossier kan illustreren.

In dit Masterclass traject leren wij de rijder en zijn begeleiders, hoe je structureel een raceweekend opbouwt en in de top 10 kunnen meestrijden. We leren het omgaan met hoge top- en bochtensnelheid en het benutten van de breedte van de baan. Maar ook technische aspecten zoals de invloed van bandenslijtage, verandering in afstellingen aan de vering en geometrie van de motor. Met instructeurs op eenzelfde motor op het circuit laten we je inzien wat je nog kunt verbeteren om een podium kandidaat te worden. De trainingen zijn op full-size circuits. We trainen bijvoorbeeld op Assen (NL) , Zandvoort (NL), Mettet (BEL), Croix (FRA) of de Nürburgring (DE).

De Dutch Racing Academy maakt op de  ‘Kartcircuits’ gebruik van deze motoren;

  • Pocketbike (Elektro –  2.Takt en 4.Takt)
  • NSF100 (8PK of 13PK 4.Takt)
  • 125cc (16PK 4.Takt)

De Dutch Racing Academy maakt op de  ‘grote circuits’ gebruik van deze motoren;

  • Moriwaki (35PK 4.Takt)
  • Supersport 300 (40PK 4.Takt).

Beschik je zelf niet over een motor? Geen probleem.
Bij de Dutch Racing Academy kan je deelnemen aan de trainingen op materiaal die zij beschikbaar stellen. De deelnameprijs kan zijn inclusief gebruik van alle materialen, middelen en medewerkers vanuit de organisatie. De medewerkers zijn specialisten en al jaren actief in de motorsport en in het begeleiden van rijders. Op een veilige en sportieve manier, ondersteunen zij toekomst gericht en stap voor stap de sportieve ambities van de coureur.

Wil jij een persoonlijk plan voor jouw kind bespreken, neem dan contact op met:

Robert Schotman, manager begeleidingsteam en carrière planning; telefoon +31.629.370.087

Henk Schotman, hoofd afdeling opleidingen en operationele zaken: telefoon +31.647.250.810

Gegevens Dutch Racing Academy
Van Eesterenplein 279
3315 KX  Dordrecht, Nederland
Kvk 24429440
TAX ID/BTWnr NL818.979.677.B01
Rabobank: 014.279.8428 > BIC: RABONL2U > IBAN: NL26RABO0142798428

Bij RACE-KIDS kunt u ook terecht voor de aanschaf van een veilige motorrace outfit. Nieuw & gebruikt!

Contact

Stichting RACE-KIDS
Van Eesterenplein 279
3315 KX Dordrecht

Henk Schotman
+31 (0) 647 250 810
info@race-kids.nl