Opstapper – meer informatie

1. Aanmelden bij aankomst

Als je met je kind gearriveerd bent, kan je bij de RACE-KIDS mini-truck jezelf aanmelden. Na voldoen van de deelname kosten wordt jullie de outfit overhandigd en de motor toegewezen. We melden in welke groep je kind meedoet en wie daar de begeleider bij is.

2. Beschermende kleding, basispakket

Na betaling ontvang je de kledingbox met daarin:
a. Stoffen (rode) overall (volgens opgegeven kledingmaat)
b. Knie- en elleboogbescherming
c. Oranje hesje (draagt de ouder)
d. Integraalhelm met vizier (volgens opgegeven hoofdomtrek-maat).
Eerst de overall aantrekken en daaroverheen de knie- en elleboogbescherming. De helm even passen. Bekijk samen hoe de sluiting werkt. Bij twijfel, vraag een RACE-KIDS official advies.
e. Passende handschoenen vind je in de centraal opgestelde box
f. Breng zelf dichte schoenen mee voor je kind (geen laarzen)
In deze outfit en op deze werkwijze maken we het motorrijden veilig en plezierig voor je kind.

3. Uitleg motor en parcours

Een RACE-KIDS official geeft uitleg over het motorrijden (rem, gas, noodstop, zithouding, kijktechniek), de BaCo-functie, het op- en afrijden en rijrichting van het parcours en hoe je jouw kind optimaal ondersteunt tijdens de 1e sessie.
Werkwijze: als ouder zorg je ervoor dat je kind op tijd aangekleed is en met de motor klaar staat in de ‘vooropstelling’. Dus helm vast, handschoenen aan. Zelf draag je het oranje hesje. Want de 1e sessie loop je met je kind mee over het parcours. Je draagt om je linkerpols het koord van de noodstop.

4. De 1e Sessie rijden

Met comfortabele sportschoenen aan, loop je op gematigde snelheid naast je kind één of meer ronden mee. Dat kan veilig en is geruststellend voor je kind (zoals je wellicht ooit ook je kind hebt leren fietsen). Zodra de official ziet dat je kind zelf het parcours veilig kan rijden (zelf kan remmen en gas geven en niet meer omvalt in de bocht), word je stilgehouden. We doen het veiligheidskoord dan van jouw arm om de arm van je kind. Dan mag het zelfstandig verder rijden. Je blijft dan als BaCo aan de binnenkant in een bocht meehelpen de veiligheid bewaken in jullie rijsessie. Meehelpen is een leuke bezigheid, vooral als alle kinderen genieten van het motorrijden. Een gezinsdagje motorsporten!!

5. De 2e, 3e en 4e sessie zelfstandig rijden

Als ouder controleer je voordat je kind het parcours oprijdt:
– draagt het handschoenen
– is de helm kinband gesloten (1 vinger speling)
– draagt je kind het noodstopkoord om de linker arm
– is er vrij toegang tot het circuit (komt er niemand aan)
– als de RACE-KIDS official het sein geeft, mag je kind het circuit betreden.
De meeste kinderen kunnen in de eerste en anders in de tweede sessie zelf en relatief veilig op het circuit rijden. Doordat we jou en jouw kind tips geven om veiliger te rijden, zal het aan het einde van de opstapdag een waanzinnige ervaring rijker zijn. Het kan zelf veilig motorrijden.

6. Afronden opstapdag

Na afloop doe je als ouder alle outfit weer terug in de box, de handschoenen in de centrale box en als je een leren overall pakket (L) of Schoen pakket (S) extra gehuurd hebt, leg je die terug bij de RACE-KIDS mini-truck. Meld je af bij de groepsbegeleider (official) nadat je de motor op zijn steun op de milieu mat hebt teruggezet. Aantoonbare valschade even melden bij de RACE-KIDS supervisor.

7. Deelnemen aan een volgend evenement

Het is uniek wat RACE-KIDS doet. Zonder dat je eigen outfit of motor hebt, kan je kind, genieten van zelf motorrijden. Veilig en voordelig geprijsd. Wil je kind na de kennismaking, vaker rijden, meer rijvaardigheden aanleren, misschien wel leren racen, dan is ons advies om eens per maand deel te nemen. Je kunt je kind dan weer aanmelden via onze site (nu via de keuze “gegevens zijn al bekend”). We bespreken na de kennismaking af of er met de basis outfit of met extra veiligheidspakketten in het vervolg meegereden wordt. Maar ook of je kind nog in de Opstapgroep meerijdt of doorgaat naar de Beginnersgroep (B).

naar agenda

Bij RACE-KIDS kunt u ook terecht voor de aanschaf van een veilige motorrace outfit. Nieuw & gebruikt!

Contact

Stichting RACE-KIDS
Van Eesterenplein 279
3315 KX Dordrecht

Henk Schotman
+31 (0) 647 250 810
info@race-kids.nl