Motorrijden bij RACE-KIDS

Begeleid leren motorrijden en doorgroeien naar motorracen

Leren motorrijden (opstappen)

Je kind is tussen de 6 en 14 jaar en heeft nog geen motorervaring, maar wil dat wel graag opdoen! Daarvoor zijn onze opstapdagen bedoeld. In de opstapcursus leer je motorbeheersing en zelfstandig rijden. Je kind kan op deze kennismakingsdagen laten zien welke basisvaardigheden het al bezit of dient bij te leren. Vanaf daar gaan wij verder met veilig en sportief leren rijden. Inschrijven kan voor meerdere dagen.

Leren racen (beginners)

Als je kind de basis rijvaardigheden beheerst, kan het zich bij RACE-KIDS veilig en sportief door ontwikkelen en leren racen. Als lid kan je kind voordelig de race-outfit en diverse racemotoren huren en gebruik maken van alle andere services. Zo groeit je kind door tot een veelzijdig coureur.

Doorgroeien als coureur (geoefende rijders)

Heeft je kind bij RACE-KIDS in het leerplan structureel 70% of meer gescoord, dan beschikt je kind over voldoende vaardigheden om succesvol deel te nemen aan een Masterclass traject. Hierin ligt het accent op persoonlijke begeleiding die kan leiden tot een professionele carrière in de wegracesport. Een ervaren begeleidingsteam ondersteund rijder en ouders in de doorgroei van breedtesport naar racen op EK of WK niveau. Trainen of racen met een schakelmotor (brommer) of, als lengte en leeftijd toereikend zijn, op het ‘grote circuit’ in Europa zijn dan onderdeel van de kalender. Dit traject valt buiten RACE-KIDS. Dit wordt verzorgd vanuit Stichting Masterclass Raceopleidingen en Competitie instructies, afgekort MaRoCi.