Motorrijden bij RACE-KIDS

Begeleid leren motorrijden met doorgroei optie naar motorcoureur

Nieuwkomer (in opstapgroep)

Als je kind tussen de 7 en 13 jaar is en een lichaamslengte heeft tussen de 116 en 170 centimeter, mag het deelnemen bij RACE-KIDS en zelf motor rijden. Ervaren hoe het is om zelf de motor te besturen. Voor die 1e kennismaking delen we nieuwkomers in een eigen rijdersgroep in. Die groep, de opstap genaamd, krijgt 4 rij-sessies gedurende het trainingsevenement. Tijdens die tijdsloten is er begeleiding van een ervaren trainer.
Deelname kan vanaf 7 jaar en vanaf 60 euro per evenement. Voor meer informatie klik hier.

Beginnersgroep

Voor deze groep biedt RACE-KIDS een omgeving waarin elke rijder op een eigen niveau en in een eigen tempo meer basis vaardigheden kan ontdekken en ontwikkelen. Van de trainer of instructeur leert de rijder welke aspecten in welke volgorde te oefenen. Afkijken en na-apen van andere rijders in de groep, is voor jonge kinderen voor groot belang. En met 4 tot 7 kinderen per instructeur zijn er altijd meerdere rijders die een voorbeeld vormen. Samen in de groep plezier maken en leren. Het is een bewezen lesmethode die op basisscholen al heel lang wordt toegepast. RACE-KIDS past die daarom toe aangepast in een motorsport leeromgeving.

Met eigen lesmateriaal, waaronder eigen motoren, faciliteren wij met een leerzaam en veilig oefenparcours een prettige, veilige en leerzame sportomgeving. De sfeer is kindvriendelijk.

Racegroep

Met het leerplan als basis brengt RACE-KIDS je kind op het niveau dat nodig is om veilig en competitief te leren racen. De periode die nodig is voor het doorlopen en oppakken van fase 1 en 2 variëren per rijder. Rijders met een goede motoriek en hoger cognitief begrip zullen de uitleg en aanwijzingen sneller omzetten in resultaten. Relatief sneller progressie maken.
In deze fase van het motorrijden en leren racen is het van belang dat ouders en coureurs daarmee leren omgaan, geduld uitoefenen als het eens tegenzit. Accepteren dat er verschillen ontstaan tussen rijders. We stimuleren een positief klimaat en leiden ouders daarin op.

Op een veilige manier mag je kind bij RACE-KIDS de tijd nemen om vanaf de kleine pocketbike, door te groeien naar motoren met vering, versnellingen en hogere topsnelheden. We geven zowel de coureur en zijn begeleidingsteam inzage in sportief, veilig en betaalbaar motorrijden en competitief  racen.

Doorgroeien naar Wereldniveau

Als je kind progressie blijft maken èn het totaalprofiel van een topsporter vertoont, kan je kind met zijn prestaties en profieldossier aankloppen bij het volgende traject, het Dutch Racing Team. Ook onderdeel van het Dutch Racing Academy project, is dit de organisatie die met grote motoren op grote circuits jonge coureurs voorbereidt op een internationale en professionele carrière die opleidt tot WK prestaties.