Motorrijden bij RACE-KIDS

Begeleid leren motorrijden met doorgroei optie naar motorcoureur

Kennismaken met motorrijden (opstapgroep)

Je kind, tussen de 6 en 13 jaar, kan bij RACE-KIDS ervaren hoe het is om zelf op een motor te rijden. Tijdens onze opstapdagen mag je kind 4 sessies zelf rijden. In de eerste sessie, op aanwijzing van onze trainer, loop je met je kind naast de motor, de eerste meters mee. Zo leert het veilig gas geven en remmen. De trainer geeft aan zodra je kind zelfstandig (zonder dat je meeloopt) mag rijden. Als vervolg op de eerste meters vraagt de trainer je te helpen met het geven van simpele aanwijzingen of het hanteren van de vlag. Zo blijf je samen actief tijdens alle sessies. Dat maakt dat het ook een leuke gezinsbelevenis wordt.

In onze kalender kies je de locatie en data waaraan je kind wil deelnemen. Voor 60 euro faciliteert RACE-KIDS de dag en dat is inclusief gebruik van het circuit, de ervaren begeleiders, de motoren en een passende outfit (helm, stoffen overall, beschermstukken en handschoenen). In een leren overall deelnemen is optioneel en kost 20 euro extra. Geef dat bij de aanmelding dan ook aan.

Vermoedelijk wil je kind na de opstapdag graag nog een paar keer deelnemen bij RACE-KIDS. Weer het plezier ervan beleven en meer basisvaardigheden aanleren zodat het harder en toch veilig kan motor rijden. Je kunt bij RACE-KIDS de outfit en motoren dan nog steeds blijven huren.

Basisvaardigheden aanleren voor motorrijden (beginnersgroep)

Basis rijvaardigheden aanleren doen we door gebruik te maken van een leerplan, die staat op papier en kan je als ouder ook samen met de trainers en instructeurs hanteren. Je vinkt samen het leeraspect af dat je kind heeft leren beheersen. Zo volg je precies waar je kind ‘staat’. Je kind kan in deze fase op aanwijzing van de begeleiders, ook diverse categorie motoren (vermogen, grootte en soort) uitproberen. De frequentie van trainen is bij voorkeur eens per twee/drie weken. Als je kind structureel wil blijven deelnemen en sportief rijden of competitie racen, dan kan je de outfit aanschaffen. Dat kan een nieuwe maar ook een gebruikte set worden. RACE-KIDS biedt zeer aantrekkelijk prijzen en vooral een goede omruiloptie! Dat komt goed uit want de meeste kinderen groeien uit hun kleding en schoenen binnen een jaar tijd.

Oh ja, koop zeker nog geen motor. Je kind kan namelijk op diverse categorie motoren bij RACE-KIDS uitproberen wat prettig is. Bijkomend voordeel is dat je jezelf ook de tijd gunt om te informeren wat een vervolgtraject inhoudt. Zodoende krijg je als gezin ook een completer beeld van het motorrijden en sportief racen. Want er komt wel wat bij kijken namelijk. Vooral geduld, begrip en zelfkennis, maar ook veel kennissen. Daarin ondersteunen wij je graag.

Doorgroeien tot sportief coureur (aspirant racer)

Je kind zal afhankelijk van leeftijd misschien wel vijftig lessen nodig hebben voor een goede basis. Gemiddeld scoort het kind dan circa 70% in het leerplan. Vanaf die score wordt het leuk om deel te nemen aan het rijden in competitieverband, een nationaal kampioenschap. Nog steeds kan je kind dan voldoende bijleren. In groepsverband en met individuele begeleiding. Dat kan met extra ‘bijlessen’, genaamd het Masterclass traject. Dit wordt door het MaRoCi projectteam verzorgd. Net als RACE-KIDS vormen zij onderdeel van het Dutch Racing Academy project. Hierin ligt het accent op persoonlijke begeleiding in kleine groepen. Er is hier een structurele werkwijze. Je gaat nu van breedtesporter meer aan je persoonlijke doelen werken en je rijdersdossier opbouwen. Je basis vaardigheden dossier verhuist mee van RACE-KIDS naar MaRoCi. De afkorting MaRoCi staat voor Masterclass Race Opleiding en Competitie Integratie.

Doorgroeien naar Wereldniveau

Als je kind progressie blijft maken èn het totaalprofiel van een topsporter vertoont, kan je kind met zijn prestaties en profieldossier aankloppen bij het volgende traject, het Dutch Racing Team. Ook onderdeel van het Dutch Racing Academy project, is dit de organisatie die met grote motoren op grote circuits jonge coureurs voorbereidt op een internationale en professionele carrière die opleidt tot WK prestaties.