Motorrijden bij RACE-KIDS

Begeleid leren motorrijden met doorgroei optie naar motorcoureur

Kennismaken met motorrijden (opstapgroep)

Is je kind tussen de 6 en 13 jaar en wil het graag ervaren hoe het is om zelf op een motor te kunnen rijden? Dan kan dat tijdens de RACE-KIDS opstapdagen. Na de eerste sessie, waarin je als ouder meehelpt, kunnen de meeste kinderen al zelfstandig rijden. Tijdens een opstapdag rijdt je kind vier sessies, dan is de ‘pijp meestal wel leeg’. Vermoedelijk is je kind daarna zo enthousiast dat het vaker wil rijden. Dat kan, totaal 3 dagen. Dan krijg je als gezin ook een completer beeld wat het als sport kan inhouden. Wil je dan verder met motorsport, als gezinssport, zoals ook paardrijden, skiën en zeilen dat zijn, dan gaat je kind verder in de beginnersgroep.

Basisvaardigheden aanleren voor motorrijden (beginnersgroep)

Basis rijvaardigheden leren beheersen doen we door een leerplan te gebruiken waarin je kind zelf laat zien wat het al beheerst en nog kan bijleren om veilig en sportief te rijden en de basis vormt voor racen. Je kunt in deze fase voordelig diverse racemotoren huren en met korting een race-outfit aankopen. De frequentie van trainen adviseren wij op minimaal eens per maand, anders zijn de ‘pauzes’ te lang en raakt de routine en het omgaan met sportvrienden op een laag pitje.

Doorgroeien tot sportief coureur (aspirant racer)

Je kind zal afhankelijk van leeftijd misschien wel vijftig lessen nodig hebben voor een goede basis. Gemiddeld scoort het kind dan circa 70% in het leerplan. Vanaf die score wordt het leuk om deel te nemen aan het rijden in competitieverband, een nationaal kampioenschap. Nog steeds kan je kind dan voldoende bijleren. In groepsverband en met individuele begeleiding. Dat kan met extra ‘bijlessen’, genaamd het Masterclass traject. Dit wordt door stichting MaRoCi verzorgd. Hierin ligt het accent op persoonlijke begeleiding in kleine groepen met als doel rijders vanuit het breedtesport principe naar EK niveau en topsportwerkwijze te laten doorgroeien. Het rijdersdossier gaat met de rijder mee vanuit RACE-KIDS naar MaRoCi. De afkorting die staat voor Masterclass Race Opleiding en Competitie Integratie.

Doorgroeien naar Wereldniveau

Als je kind progressie blijft maken èn het totaalprofiel van een topsporter vertoont, kan je kind met zijn prestaties en profieldossier aankloppen bij het volgende DRA-traject, het Dutch Racing Team. Een organisatie die met grote motoren op grote circuits jonge coureurs voorbereidt op een internationale en professionele carrière op WK niveau.