Traject

Begeleid leren rijden, racen en doorgroeien

Leren motorrijden (opstappen)

Je kind is tussen de 6 en 16 jaar en heeft nog geen motorervaring, maar wil dat wel graag opdoen! Daarvoor zijn onze opstapdagen bedoeld. In de opstapcursus leer je motorbeheersing en zelfstandig rijden. Je kind kan op deze kennismakingsdagen laten zien welke basisvaardigheden het al bezit of dient bij te leren. Vanaf daar gaan wij verder met veilig en sportief leren rijden. Inschrijven kan voor meerdere dagen. Lees het plan.

Leren racen (beginners)

Als je kind de basis rijvaardigheden beheerst, kan het zich bij RACE-KIDS veilig en sportief door ontwikkelen en leren racen. Als lid kan je kind voordelig de race-outfit en diverse racemotoren huren en gebruik maken van alle andere services. Zo groeit je kind door tot een veelzijdig coureur.

Doorgroeien als coureur (geoefende rijders)

Als je kind over voldoende racevaardigheden beschikt, kan het deelnemen aan een (progressie)kampioenschap. Is het inmiddels in staat om vanuit achteraan een startveld een race te winnen, dan adviseren we een doorstroming naar een zwaardere categorie motoren en bijpassende klasse. Bijvoorbeeld trainen of racen met een schakelmotor (brommer) of, als lengte en leeftijd toereikend zijn, op een supersport motor op het ‘grote circuit’. RACE-KIDS trainers en instructeurs blijven de leden die doorstromen ook in deze fase gedurende meerdere jaren ondersteunen en begeleiden. Focussen op persoonlijke verbeterpunten¬†wordt belangrijk om verder te groeien tot nationaal, Europees of wereldniveau. Ook de ouders worden in dit traject ondersteund en van vele nuttige adviezen voorzien.