Masterclass

Een Masterclass traject als vervolg op de basis vaardigheden

Voor coureurs vanaf 10 jaar met aantoonbaar 70% score in het basis leerplan die hun racevaardigheden verder willen verbeteren is er een Masterclass traject. Dat wordt verzorgd door het MaRoCi project team, die weer onderdeel vormen van het overkoepelende Dutch Racing Academy (DRA) project.

Masterclass (kleine motoren / op kartcircuits)

Rijders die op een Pocketbike of lichte schakelmotor trainen en willen deelnemen aan de Masterclass trainingen worden eerst getoetst op hun basisvaardigheden. Die staan in de Dutch Racing Academy leerplannen beschreven. Als de score voldoende is, gaan we een gesprek aan met de coureur en ouders. Naast race-vaardigheden zijn inzet, ondersteuning vanuit het gezin, financiële mogelijkheden en schoolresultaten mede bepalend voor deelname in de Masterclass groep.

De nadruk in de Masterclass groep ligt naast het aanleren van nieuwe vaardigheden vooral ook op de aspecten daaromheen. Heel belangrijk in het totaalbeeld van de sporter, zijn randvoorwaarden om te kunnen doorgroeien en ontwikkelen naar een topsporter. Bijvoorbeeld, hoe documenteer jij als coureur al je activiteiten? Wat schrijf je op als je het circuit en je prestaties analyseert? Hoe overleg jij dat met je team? Wie is je team, op en naast het circuit? Maar ook aspecten als sponsoring, voeding, fysieke conditie, schoolresultaten en mentale gesteldheid worden besproken en de ontwikkelingen daarin vastgelegd in het rijdersdossier. Progressie is meetbaar maar vergt energie en volharding, juist als het eens tegenzit. We helpen de coureur en zijn gezin om in een aantal jaren de levensstijl aan te kunnen passen aan dat wat voor een ambitieus sporter prettig is. 

Het MaRoCi projectteam ‘Kartcircuits’, maakt gebruik van deze motoren;

  • Pocketbike
  • NSF100 (8PK of 13PK 4-Takt)
  • 125cc (13PK 4-Takt)

Wil jij een persoonlijk plan voor jouw kind bespreken, neem dan contact op met:
Robert Schotman, hoofd begeleidingsteam en planning; telefoon +31.629.370.087

Gegevens Stichting MaRoCi
Masterclass Raceopleiding & Competitie Integratie
Van Eesterenplein 279
3315 KX  Dordrecht, Nederland
Kvk 24429440
TAX ID/BTWnr NL818.979.677.B01
Rabobank: 014.279.8428 > BIC: RABONL2U > IBAN: NL26RABO0142798428

Masterclass (grote motoren / grote circuits)

Ben je coureur op een lichte schakelmotor en je wilt de stap maken naar het rijden en racen op de full-size circuits, dan kunnen wij daar ook een masterclass project voor aanbevelen binnen het Dutch Racing Academy project. MaRoCi helpt de opstappers in dit doorgroeitraject en vanuit de Dutch Racing Team organisatie zijn er EK/WK gekwalificeerde begeleiders beschikbaar om de ambitie van je kind kracht bij te zetten in een kampioenschap op EK/WK moto3 en supersport 300 niveau.

Voorwaarde is wel dat je over voldoende competitie ervaring moet beschikken en dat ook aantoonbaar door middel van een testdag en rijdersdossier kan illustreren.

In dit Masterclass traject leren wij de rijder en zijn begeleiders, hoe je structureel een raceweekeinde opbouwt en in de top 10 kunnen meestrijden. We leren het omgaan met hoge top- en bochtensnelheid, het benutten van de breedte van de baan, de invloed op het weggedrag van bijvoorbeeld bandenslijtage, verandering in afstellingen aan de vering en  geometrie van de motor. Met instructeurs op eenzelfde motor op het circuit, een rijderscoach naast de baan en als aanvulling nog datalogging (GPS based) laten we je inzien wat je nog kunt verbeteren om een podium kandidaat te worden. De trainingen zijn op full-size circuits. We trainen bijvoorbeeld op Assen (NL) , Zandvoort (NL), Mettet (BEL), Croix (FRA) of circuits met serieus hoogteverschil zoals de Nürburgring (DE) en Bilsterberg (DE).

Het MaRoCi en Dutch Racing project team maakt gebruik van deze motoren;

  • Moriwaki (35PK 4-Takt)
  • Moto3 (50PK 4-Takt)
  • Supersport 300 (40PK 4-Takt).

Beschik je zelf niet over een motor? Geen probleem, zowel bij MaRoCi als het Dutch Racing Team doe je mee aan de trainingen op materiaal die zij beheren en onderhouden. De deelnameprijs is ook inclusief gebruik van alle materialen, middelen en medewerkers.
De medewerkers, trainers en instructeurs binnen de Dutch Racing Academy zijn al jaren actief in de motorsport en het begeleiden van rijders. Op een veilige en sportieve manier, ondersteunen zij toekomst gericht en stap voor stap de sportieve ambities van de coureur. Dat traject duurt jaren en de focus ligt daarbij op persoonlijke groei, betaalbaar competitief racen en vooral met respect voor en met elkaar, plezier beleven aan het racen.

Wil je een persoonlijk traject bespreken voor grote motoren op het grote circuit, neem dan contact op met Henk Schotman via mobiel telefoon +31.647.250.810. Henk is hoofd afdeling opleidingen.

Gegevens Stichting Dutch Racing Academy

Schimmink 23
5301 KR  Zaltbommel
KvK  71922644
info@dutchracingacademy.nl

www.dutchracingacademy.nl