Masterclass

Stichting MaRoCi organiseert regelmatig een Masterclass voor coureurs die momenteel al goed rijden en hun racevaardigheden verder willen verbeteren en willen doorgroeien.

Masterclass kartcircuit

Pocketbike coureurs met aantoonbare race ervaring kunnen aan een Masterclass deelnemen om verschillende aspecten van het racen te gaan beheersen. Wij leren coureurs close racing, diverse race lijnen benutten maar ook tactisch rijden. Eerstejaars rijders op een schakelmotor leren wij nog later remmen, eerder gas openen en een betere racehouding aanwennen. Deze Masterclasses vinden plaats op kartcircuits.

Masterclass grote circuit

Schakelmotor coureurs die de stap willen maken naar het racen op een full-size circuit zijn hier ook aan het goede adres. Voorwaarde is wel dat je voldoende race ervaring hebt en minimaal 150 cm lang bent. In deze Masterclasses leren wij de coureur omgaan met hoge top- en bochtensnelheid, het benutten van de breedte van de baan en het toepassen van de achterrem. Ook is er aandacht voor de invloed op het weggedrag van bandenslijtage, verandering in afstelling van de vering en wijzigingen in geometrische afstelling. Met GPS datalogging laten we je inzien wat je nog kunt verbeteren om een podium kandidaat te worden. De trainingen zijn veelal op full-size circuits zoals Assen, Zandvoort, Zolder, Mettet en Nürburgring.
Bij een Masterclass op het grote circuit is een leren race-overall, rugprotector, racelaarzen, integraal helm en leren handschoenen verplicht.

Stichting MaRoCi maakt gebruik van diverse motoren;

  • Pocketbike
  • NSF100 (8PK of 13PK 4-Takt)
  • 125cc (13PK 4-Takt)
  • Moriwaki (35PK 4-Takt)
  • Moto3 (50PK 4-Takt)
  • Supersport 300 (40PK 4-Takt).

Beschik je zelf niet over een motor, dan kan je die bij Stichting MaRoCi wellicht huren.
Onze medewerkers, trainers en instructeurs zijn al jaren actief in de motorsport en het begeleiden van rijders. Op een veilige en sportieve manier, ondersteunen zij toekomst gericht en stap voor stap de sportieve ambities van de coureur en zijn begeleiders. Dat kan gedurende weken, maanden of jaren. Daarbij ligt de focus op persoonlijke groei, betaalbaar racen en vooral met respect voor en met elkaar, plezier beleven aan het racen.

Neem contact op met Stichting MaRoCi zodat we een persoonlijk plan kunnen bespreken.

Stichting MaRoCi

Masterclass Raceopleiding & Competitie integratie

Van Eesterenplein 279
3315 KX, Dordrecht, Nederland
Kvk 244.294.400.0001
TAX ID/BTWnr NL818.979.677.B01
Rabobank: 014.279.8428 > BIC: RABONL2U > IBAN: NL26Rabo0142798428

Riderscoach: Robert Schotman Telefoon +31.629.370.087

Manager: Henk Schotman Telefoon +31.647.250.810