Masterclass

Een Masterclass traject als vervolg op de basis vaardigheden

Voor coureurs vanaf 10 jaar die aantoonbaar 70% in het basis leerplan scoren en hun racevaardigheden verder willen verbeteren en bekend willen worden met een aantal pijlers uit het Dutch Racing Academy project.

Masterclass (kleine motoren / op kartcircuits)

Jeugdige rijders die op een Pocketbike of lichte schakelmotor trainen en willen deelnemen aan de Masterclass trainingen worden eerst getoetst op hun basisvaardigheden, zoals die in de Dutch Racing Academy leerplannen staan beschreven. Als de score voldoende is, gaan we een gesprek aan met de coureur en ouders. Naast vaardigheden zijn inzet, ondersteuning vanuit het gezin, financiële mogelijkheden en schoolresultaten mede bepalend voor deelname in de Masterclass groep.


Masterclass Raceopleiding & Competitie integratie

De nadruk in de Masterclass groep ligt naast het aanleren van nieuwe vaardigheden vooral ook op aspecten daaromheen. Heel belangrijk in het totaalbeeld van een sporter zijn randvoorwaarden om te kunnen door ontwikkelen naar een ambitieus topsporter. Bijvoorbeeld hoe documenteer jij als coureur al je activiteiten? Wat schrijf jij op als je het circuit en je prestaties analyseert, hoe overleg jij dat met je team, wie is je team? Maar ook aspecten als sponsoring, voeding, fysieke conditie, schoolresultaten en mentale gesteldheid worden besproken en de ontwikkelingen daarin vastgelegd in het rijdersdossier. Progressie is meetbaar maar vergt energie en volharding. We helpen de coureur en zijn gezin om in een aantal jaren de levensstijl aan te kunnen passen aan dat wat voor een ambitieus sporter prettig is. Als je namelijk wereldkampioen wilt worden, is daarvoor meer nodig dan uitsluitend hard kunnen rijden.

Stuur ons een email met je ambitie en hoe jij jezelf ziet ontwikkelen naar een ‘echte coureur’: info@race-kids.nl.

Stichting MaRoCi maakt gebruik van diverse motoren;

  • Pocketbike
  • NSF100 (8PK of 13PK 4-Takt)
  • 125cc (13PK 4-Takt)

Masterclass (grote motoren / grote circuits)

Ben je coureur op een lichte schakelmotor en je wilt de stap maken naar het rijden en racen op de full-size circuits, dan kunnen wij daar ook een masterclass project voor aanbevelen binnen het Dutch Racing Academy project. MaRoCi helpt de opstappers in dit doorgroeitraject en vanuit de Dutch Racing Team organisatie zijn er EK/WK gekwalificeerde begeleiders beschikbaar om jouw ambitie kracht bij te zetten in een kampioenschap op EK/WK moto3 en supersport 300 niveau.

Voorwaarde is wel dat je over voldoende competitie ervaring moet beschikken en dat ook aantoonbaar (door middel van een testdag) kan laten zien.

In deze Masterclasses leren wij hoe je structureel een raceweekeinde opbouwt om in de top 10 te kunnen meestrijden. We leren je omgaan met hoge top- en bochtensnelheid, het benutten van de breedte van de baan, de invloed op het weggedrag van bijvoorbeeld bandenslijtage, verandering in afstelling van vering en wijzigingen in geometrische afstelling. Met riderscoaching en datalogging (GPS based) laten we je inzien wat je nog kunt verbeteren om een podium kandidaat te worden. De trainingen zijn op full-size circuits zoals Assen, Zandvoort, Mettet of een Nürburgring en waar nuttig, ook in het buitenland (Spanje).

Stichting Dutch Racing Team maakt gebruik van diverse motoren;

  • Moriwaki (35PK 4-Takt)
  • Moto3 (50PK 4-Takt)
  • Supersport 300 (40PK 4-Takt).

Beschik je zelf niet over een motor? Geen probleem, zowel bij MaRoCi als het Dutch Racing Team doe je mee aan de trainingen op materiaal die zij beheren en onderhouden. De deelnameprijs is ook inclusief gebruik van alle materialen en middelen en medewerkers.
De medewerkers, trainers en instructeurs binnen de Dutch Racing Academy zijn al jaren actief in de motorsport en het begeleiden van rijders. Op een veilige en sportieve manier, ondersteunen zij toekomst gericht en stap voor stap de sportieve ambities van de coureur. Dat traject duurt jaren en de focus ligt daarbij op persoonlijke groei, betaalbaar competitief racen en vooral met respect voor en met elkaar, plezier beleven aan het racen.

Stuur een email als je een persoonlijk traject wilt bespreken:

info@race-kids.nl

teammaroci@gmail.com

h.vandenoever@dutchracingacademy.nl

Of je kunt telefonisch contact opnemen met

Stichting MaRoCi: Robert Schotman Telefoon +31.629.370.087
Stichting Dutch Racing Academy: Henk Schotman Telefoon +31.647.250.810

Gegevens Stichting MaRoCi
Masterclass Raceopleiding & Competitie integratie

Van Eesterenplein 279
3315 KX  Dordrecht, Nederland
Kvk 244.294.400.0001
TAX ID/BTWnr NL818.979.677.B01
Rabobank: 014.279.8428 > BIC: RABONL2U > IBAN: NL26RABO0142798428

Gegevens Stichting Dutch Racing Team
Doctor C.J.K. van Aalstraat 2
5308 KJ  Aalst, Nederland
KvK 41121448